Magyar fotós apuka kapott kitüntetést az olasz Vogue magazintól

Borítókép: Magyar fotós apuka kapott kitüntetést az olasz Vogue magazintól Forrás: Czukor Zoltán
Csupán egy kép, egy elkapott intim pillanat, mégis nők ezrei érzik magukénak.

Emlékszem, életem első szülésénél fel volt írva a kórházi listára a fényképezőgép és még jót is mosolyogtam a dolgon, hogy azért talán lehetne frissíteni ezt a kórházi listát. De szerencsére vannak még olyanok, akik mindig kéznél hordják a fényképezőgépüket és ebben a történetben milyen jól is tette a magyar apuka, akinek szeretettel, büszkeséggel és intimitással átitatott képe megkapta az olasz Vogue kitüntetését fotójáért.

Fotó: Czukor Zoli

A kép címe: Shelter of love

A fotós Vogue kitüntetéseket kapott fotóit összegyűjtő oldala

A jó fotó behúz, beránt, nem gondolkodsz rajta csak érzed, hogy valamit megmozgat benned.
Czukor Zoltán

mondja az apuka fotós, Czukor Zoltán, amikor megkérdezem, szerinte milyen a jó kép. És bizony ennek a definíciónak meg is felel az általa készített kép, melyen felesége látható a pár perces babájukkal.

Zoli amúgy a magyar fotósok körében mostanában talán kevésbé elterjedt technikával, analóg módon fotózik, ami azt jelenti, hogy filmre készíti fényképeit, melyet aztán van, hogy otthon is hív elő. Talán pont ezek a részletek és a középformátumú gép adta textúra az, ami ennyire érzékivé és életszerűvé teszi a kép hangulatát.

A témát tekintve fontos, hogy a kendőzetlen valóságot igyekszem fotózni, szándékosan nem megszépítve a dolgokat. Szépek azok önmagukban is. Persze, hogy mi a szép, az szubjektív dolog.
Czukor Zoltán
Forrás: Dutkai Dániel
A képen Czukor Zoltán ''bevetésen''

Azt hiszem az általam ismert anyukák nevében biztosan állíthatom, amint megláttam a képet, könnyek gyűltek a szemembe, hiszen annyi emlék, érzet, fájdalom, szeretet váltódott ki bennem pusztán egy pillantás után, hogy ritka az a fénykép, de akár film jelenet is.

Minden anyuka megérdemelne egy ilyen képet Magáról szülés után, az biztos!

Amennyiben tovább nézegetnél képeket az anyaság valódi arcáról nézegesd végig gallériánkat, amelyben egy édesanya mutatja meg azokat a pillanatokat, amik nem cukormázban átitatottak: