"Mindig keresem az újat, a fejlődési lehetőséget." - Interjú Pintye Tímeával az Álommelóból

Borítókép: "Mindig keresem az újat, a fejlődési lehetőséget." - Interjú Pintye Tímeával az Álommelóból Forrás: RTL
Vajon mit adhat egy népszerű tévéműsorban való szereplés? Pintye Timi megosztja veled az élményt!

Pintye Tímea neve elég sokat forgott közszájon az elmúlt időszakban, hiszen az Álommeló című műsorban szerepelt és a legjobb 6 közé is bejutott.

Timit kicsivel több, mint egy éve ismertem meg egy hollandiai továbbképzésen, melynek fókuszában a fenntartható vállalkozásfejlesztés állt. Már akkor is láttam, mennyire talpraesett és milyen hatalmas tudása van a szakterületén. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy mindennél jobban szeret tanulni, új dolgokat kipróbálni és folyamatosan hajtja a legértékesebb emberi tulajdonság: a kíváncsiság.

Nagyon örülök, hogy elfogadta a felkérésemet az interjúra, és – digitális nomádokhoz illően – Hawaii-ról küldte nekem a válaszokat a feltett kérdéseimre.

FB: Hogyan döntötted el, hogy jelentkezel szabadúszóként egy ilyen műsorba?

PT: Úgy gondoltam, nagyon jó tanulási lehetőség lenne számomra. Hat éve élek digitális nomádként, azaz utazgatok a világban, miközben irányítom a londoni központú marketingügynökségemet. A műsor pont a legjobbkor jött. Nem sokkal ezelőtt nem engedhettem volna meg magamnak, hogy egész napos forgatásokon vegyek részt hetekig és ennyire ne vegyek részt a cégem napi működésében. Amikor kialakítottam ezt az életstílust, hétfőtől vasárnapig dolgoztam, de most már van egy jó csapatom és egy olyan rendszerem, hogy szinte csak akkor dolgozom, ha szeretnék. Így be tudtam vállalni a műsort is.

FB: Vállalkozóként nagyon más világban élsz, mint egy munkavállaló. Mi volt a fő motivációd?

PT: Mindig keresem az újat, a fejlődési lehetőséget. Én vállalkozó típus vagyok, úgy gondoltam, hogy ha Balogh Leventével együtt dolgozom, olyan tudásra teszek szert, amit később a saját vállalkozásaimban tudok kamatoztatni.

FB: A közösség előtt szerepelni nem kis felelősség. Hogyan élted meg, hogy naponta százezrek követik a műsort és az utcán is felismernek?

PT: Az elején nagyon furcsa volt magam a tévében látni, de viszonylag hamar megszoktam. Előfordult, hogy minden nap megállított valaki az utcán, hogy megkérdezze, én voltam-e a műsorban és gratuláljon. Ez nagyon jólesik. Az a legjobb, ha valóban odajönnek hozzám és kérnek képet, mert így tudunk beszélgetni, és nekem is van lehetőségem kicsit megismerni a másikat. Sajnos a legtöbben csak megnéznek vagy “titokban” próbálnak lőni rólam egy fotót, ilyenkor sosem tudom, mit kellene csinálni. Szóval ha esetleg ezt olvasod és meglátsz az utcán, nyugodtan gyere oda, örülni fogok neked! :)

FB: Ez a siker jó oldala, és szuper, hogy ilyen gyorsan megtanultad kezelni. Mi a helyzet a kéretlen megjegyzésekkel az utca emberétől vagy épp a kommentelőktől?

PT: Szerencsére mind az utcán, mind a személyes Instagramomon (@timea_pintye) szinte kizárólag kedves és biztató üzeneteket kaptam, egy kezemen meg tudom számolni a negatív hozzászólásokat. Egyedül a kattintásvadász cikkekhez volt nehéz hozzászoknom, amikor olyanokat írnak rólam, ami meg sem történt. Ezek nyilván nagyon rosszul estek, de most már egyszerűen továbblapozok, el sem olvasom őket.

FB: Mi volt a legnagyobb kihívás számodra a forgatás során?

PT: Az elmúlt hat év alatt megszoktam a szabadságot. Én döntök, hogy melyik országban szeretnék lenni a hónapban, és arról is, hogyan osztom be az időm, mikor kelek fel, kivel találkozom, mit csinálok aznap. A forgatás ennek a teljes ellentéte volt, minden percünk be volt osztva, tartanunk kellett magunkat a napirendhez.

FB: Akkor kicsit megtapasztaltad, hogy milyen, amikor valaki munkavállaló és más rendelkezik az idejével. Mivel a tanulás a fő motivációd, egészen biztos vagyok benne, hogy viszel magaddal valamit ebből az élményből. Elárulod nekünk, hogy mi az?

PT: Különleges élmény volt a forgatás, nagyon élveztem a kihívásokat is. Rengeteget tanultam magamról és arról, hogy működik a reality tévé. Örülök, hogy részese lehettem az egésznek.

FB: Nagyon szépen köszönöm, hogy meséltél az élményeidről.

Kattintsatok a galériára, hogy megnézhessétek Timit a műsorban és a műsoron kívül is: mi mindent csinál, merre jár éppen!