Borítókép: Az, hogy „szerelemből” működteted, édeskevés – a Dobbantó tréning segít, hogyan építsd tudatosan a vállalkozásodat Forrás: Getty Images

Az, hogy „szerelemből” működteted, édeskevés – a Dobbantó tréning segít, hogyan építsd tudatosan a vállalkozásodat

Van egy jó ötleted, igazi flow, amikor megvalósíthatod, a „többivel” viszont nem foglalkozol, hiszen majd lesz valahogy? Én így kezdtem: ez viszont minden, csak nem tudatos vállalkozásépítés. A Budapest Bank Dobbantó tréningje pontosan ahhoz segít hozzá, hogy kezedbe vehesd a saját márkád, vállalkozásod pénzügyeit; az irányítást. Mindezt nőkre szabva; segítő, támogató közegben.

Két kicsi gyerek mellett kezdtem el álmodozni egy saját vállalkozásról. Az a fajta munka ugyanis, amit és amilyen formában a születésük előtt végeztem, teljes mértékben összeegyeztethetetlennek tűnt a családi élettel. Csupán annyit tudtam, mivel szeretnék ezek után foglalkozni; de azt is csak nagyon nagy vonalakban. Bár elvégeztem egy tanfolyamot, ez mindössze a leendő termékem előállításához adott elegendő tudást, gyakorlatot és képesítést.

Akkor viszont azt hittem, ezzel enyém is a világ, a többi pedig majd jön magától.

Úgy vágtam bele egy saját vállalkozásba - pusztán szerelemből, hogy jóformán semmiféle háttértudásom nem volt meg a működtetéséhez. Az olyan fogalmak, mint például a brandépítés, a marketingstratégia, vagy pénzügyi terv - bár ismerősen csengtek - inkább tűntek távoli, megfoghatatlan kihívásoknak; mint szükséges alapvetéseknek a vállalkozás indításával, működtetésével kapcsolatban.

Varrtam, amikor a gyerekek aludtak, vagy épp a csendespihenőjüket töltötték ebéd után; vagy éjjel, amikor már elcsöndesedett a ház. Nem volt tudatos koncepcióm; kezdetekben legalábbis. Utólag visszatekintve, hatalmas tisztelet jár a férjemnek, aki még így is bizalmat szavazott nekem és támogatott abban, hogy a homályos elképzeléseimnek élhessek.

Rövidesen viszont szembesülnöm kellett azzal, hogy a termék előállításán túl mennyi mindenhez kellene értenem ahhoz, hogy a kis énmárkám fejlődhessen, s hogy ne érezzem teljesen elveszettnek magam a vállalkozói létben.

Egyetlen hatalmas szerencsém az volt, hogy a férjem pénzügyi területen dolgozik; rengeteget segített, magára vállalt e téren. Azóta sokszor belegondoltam már abba, mi (nem) lett volna velem nélküle.

Mindazoknak, akik mellett viszont nem áll egy pénzügyes férj, vagy ha áll is, de maguk szeretnék kézbe venni az éppen induló, vagy már meglévő vállalkozásukat; hatalmas segítséget nyújthat a Budapest Bank Dobbantó tréningje. Ennek célja ugyanis pontosan az, hogy bővítse a nők pénzügy, vállalkozói ismereteit, s hogy fejlessze a készségeiket. A 12 napos tréningen résztvevők a vállalkozásfejlesztés területén elismert, tapasztalt szakemberektől tanulhatnak, sőt testreszabott tanácsokat is kaphatnak a saját vállalkozásukkal kapcsolatban.

Forrás: dobbantoprogram.hu

A Budapest Bank 2010-ben indította el a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” programot azzal a céllal, hogy támogassa a nőket a vállalkozói sikereik elérésében. A program lehetőséget nyújt pénzügyi, vállalkozói ismereteik és készségeik fejlesztésére, valamint jó alkalmat teremt a kapcsolatépítésre. Az elmúlt tizenegy évben több mint kétezer női vállalkozót segített hozzá cégük fellendítéséhez, illetve vállalkozási ötletük megvalósításához. A program szakmai együttműködő partnere, és a képzés megvalósítója a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány.

A 2021. szeptember 6-án induló tréninget - a mostani, kedvező járványügyi körülményeket kihasználva és két online szemeszter után - ismét oktatóteremben, személyes találkozások formájában tervezik megtartani. Fontos, hogy a jelentkezők változó körülmények esetén online formában is folytatni tudják a kurzust; hogy rendelkezésükre álljanak az ehhez szükséges eszközök és feltételek.

Az őszi Dobbantó tréningre a SEED Alapítvány honlapján keresztül, ide kattintva lehet jelentkezni 2021. augusztus 29-ig.