Kötelező megkóstolni: sós-karamellás popcorn

Borítókép: Kötelező megkóstolni: sós-karamellás popcorn Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió
Eszméletlenül finom, és ha nem egy egész tállal eszel meg, akkor nem is olyan bűnös.

Hozzávalók a házi sós-karamellás popcornhoz:

  • 1 zacskó pattogatnivaló kukorica
  • 1 bögre olvasztott vaj
  • 1 bögre barna cukor
  • egyharmad bögre kukoricaszirup
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

1. A kukoricát pattogtasd ki, és terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin.

2. A vajat a barna cukorral, a kukoricasziruppal és a sóval közepes lángon forrald fel, és pár percen át hagyd habozni. Ne kevergesd.

3. Az elkészült karamellt öntsd a kukoricára, alaposan forgasd össze vele, hogy mindenütt bevonja, majd told 150 fokra előmelegített sütőbe fél órára. Néha forgasd át.

4. Vedd ki a sütőből a karamellás popcornt, hagyd kihűlni, s néha lazítsd meg, hogy ne tömbösödjön. Végül adagold csatos üvegekbe, és díszítsd szalaggal.

Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió