Kötelező megkóstolni: sós-karamellás popcorn
Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió
Eszméletlenül finom, és ha nem egy egész tállal eszel meg, akkor nem is olyan bűnös.
Hozzávalók a házi sós-karamellás popcornhoz:
- 1 zacskó pattogatnivaló kukorica
- 1 bögre olvasztott vaj
- 1 bögre barna cukor
- egyharmad bögre kukoricaszirup
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
1. A kukoricát pattogtasd ki, és terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin.
2. A vajat a barna cukorral, a kukoricasziruppal és a sóval közepes lángon forrald fel, és pár percen át hagyd habozni. Ne kevergesd.
3. Az elkészült karamellt öntsd a kukoricára, alaposan forgasd össze vele, hogy mindenütt bevonja, majd told 150 fokra előmelegített sütőbe fél órára. Néha forgasd át.
4. Vedd ki a sütőből a karamellás popcornt, hagyd kihűlni, s néha lazítsd meg, hogy ne tömbösödjön. Végül adagold csatos üvegekbe, és díszítsd szalaggal.
Forrás: Károlyi György / Flashback fotóstúdió