Karácsonyi könyvajánlók

Borítókép: Karácsonyi könyvajánlók
Ha még még mindig azon gondolkodsz, mivel lepd meg szeretteid karácsonyra, ajánlunk néhány könyvet, amellyel biztosra mehetsz!

Jasper Fforde – Monokróm

A Jane Eyre-eset sikerszerzőjének új regénye sokkal több szokványos disztópiánál, mert egyben annak paródiájával is szolgál.
Jasper Fforde lépten-nyomon fricskát ad a műfajnak, mindezt intelligensen és abszurd humorral. Könyvének szereplői mind élőnek hatnak, és illeszkednek az általa részletesen felépített világba. A kromatikus kasztrendszer egyszerre banális és zseniális, annak „nem működése” lenyűgöző, hiszen mindenki a kiskaput keresi a szabályok áthidalására. Kaland, romantika és vérbeli angol humor, mindenkinek ajánljuk!

Jodi Taylor – St. Mary krónikák – Egyik átkozott dolog a másik után, Visszhangok szimfóniája, Második esély

A történelemért, a csokoládéért, no meg – brit lévén – a testet-lelket felfrissítő esőért bevallottan bolonduló Jodi Taylor lendületes humorral átszőtt, egy szempillantás alatt népszerűvé vált történelmi SF-regényfolyamának első három kötete igazi kikapcsolódást nyújt mindenkinek.

Sok könyvsorozattal ellentétben, a folytatások minősége egyre jobb lesz. A már Magyarországon is kapható harmadik kötet, a Második esély, sokak szerint eddig a legjobb darab.
Érdemes még most belekezdeni, hiszen jövőre érkezik a következő rész!

Federico Baccomo – Anna éppen hazudik

Tudni akarod, ha hazudnak neked? A mobilod megmondhatja. Persze egy ingyenes appnak is lehet nagy ára…
Főszereplőnk, Riccardo Merisio éppen túl van életének egy nehezebb szakaszán. Mikor úgy tűnik, karrierjében és magánéletében is helyreáll a rend, telefonjára letöltődik egy applikáció, a WhatsTrue mely megmondja, ki hazudik nekünk csevegés közben.
Baccomo könyve rengeteg, korunkra jellemző problémával foglakozik a párkapcsolatok és családi kötelékek terén. Épülhet-e hazugságra egy kapcsolat? Jobb tudni mindig az igazat, vagy van, amiről jobb nem tudni? Hasonló kérdéseket vet fel az író, és talán nem kapunk mindenre választ, de elgondolkodtat mindenkit.

Látogass el a https://galaktikabolt.hu oldalra, ahol még számtalan izgalmas könyvet fedezhetsz fel!