Sánta Dávid - Egy apa karácsonyi kívánsága: "Csak egy dolgot szeretnék!"

Borítókép: Sánta Dávid - Egy apa karácsonyi kívánsága: "Csak egy dolgot szeretnék!" Forrás: Hajnalka Farkas Photography
Telnek a napok, hamarosan elérkezik az év leginkább várt ünnepe: a karácsony. Mondhatnánk a család, hit, remény, szeretet ünnepének is. De valóban megmaradtak az értékei? Nem veszítettünk el valamit ebben az évben?

Készülődünk, felhelyezzük az ünnepi fényeket, díszeket és várjuk a hangulatot. Rohangálunk, vásárolunk, feladatokat végzünk, de elfelejtünk megállni, és valóban készülni.

Valahogyan mindig is szerettem ezt az ünnepet, a körülötte lebegő csodák és a bizsergés miatt, amit csak ilyenkor éreztem, amikor úgy igazán együtt van a család.


Ez az év más volt, mint az eddigiek. Alig várom, hogy vége legyen 2020-nak.
hallom sokak szájából, a rádióból, televízióból és olvasom újságokban.

Minden szempontból nehéz év volt, de ideje nem hagyni, hogy körül vegyen minket a negatív események kerítése, hiszen ha jobban belegondolunk, minden évben vannak kihívások, akadályok, veszteségek.

Bontsuk le ezt a kerítést, de most az egyszer legyünk okosak és óvatosak. Nem észnélküli rombolásra van szükség, hanem a rétegek felfedezésére.

Hiszem, hogy a 2020- ban magunk köré húzott, és olykor mások által emelt kerítést téglánként kell megtakarítanunk. Miért? Mert csak így érthetjük meg azt, amiről igazán szólt. Pucoljuk meg a minket körbe ölelő fal minden egyes darabját és találjuk meg az év tanulságait.

Mert amíg hitünk van a szeretetben, amíg reményünk van a hitben, amíg vannak olyan emberek, akik ott állnak mellettünk és bontják, pucolják a bizonytalanság és reménytelenség tégláit, addig el fogunk jutni addig a pontig, amit úgy hívnak, szeretet ünnep.

Hiszek a csodákban. A karácsonyi csodában pedig mindig is hittem. Ha kívánhatnék valamit karácsonyra, egyetlen kívánságom az lenne, hogy megtaláljuk azt a téglát, amelynek kihúzásával nem leomlik a fal, de a remény fénye újra felcsillan a mi oldalunkon is! Mert akkor visszatér a hit, a szeretet, a bizalom. Ezek nélkül mit is érne 2021? Ugyan olyan üres lenne, mint 2020.

Bízzunk a csodákban, keressük közösen ezt a téglát, bontsuk le a kerítést! Higgyünk egymásban, tanuljunk meg önzetlenül szeretni, örülni saját, és mások sikereinek.

Öleljen át mindenkit a remény és legyen olyan, mint mindig ez az ünnep igazi, ragyogó és hitben teljes!

Az ünnepre hangolódást segítik a karácsonyi filmek is: