Karácsonyfa vásárlás zerowaste jeligére

Borítókép: Karácsonyfa vásárlás zerowaste jeligére
Karácsonyfa. Földlabdás, visszavihető, magas, alacsony, hosszú vagy rövid és sűrű levelű? Ne hulljon, legyen tömzsi ...vagy mégis inkább magas és kecses? Ja! ..és ha lehet: kíméljük mégis a természetet!

Számodra milyen a karácsonyfa?

Lehet olyan, ami visszahozza AZT az ünnepet, amikor a csodát megérezted gyerekként? Valószínűleg nem, de ha van kedved megteremteni a csodát, akkor az bizony a szeretettel és a jó érzésekkel kezdődik.

Az ittaSzezon.com csapata nyáron egy málnaszállítmány tesztelésekor látogatta meg Adélt és férjét a Dunántúlon. A kistermelő házaspár a gyümölcsök kóstolásakor, a málna- és ribizlibokrok után megmutatta fenntartható fenyvesüket is nekik. Nordmann, luc- és ezüstfenyőket telepítettek és a málnához hasonló gondossággal nevelik őket. Júliusban fura érzés volt egy fenntartható fenyvesben állni, de a gondolat szöget ütött a lányok fejében és most decemberben megpróbálják a karácsonyi favásárlást jobb érzéssé tenni maguk és vásárlóik számára is.

Karácsonyfa vásárt indítottak zerowaste jeligére. Annyit vág ki a termelő, amennyi rendelés érkezik. Kicsit zsákbamacskának tűnhet a műfaj, de nyáron megismerve a termelőket, bíznak gondosságukban és bíznak abban, hogy egyre több ember számára fontos a tudatos választás: hogy vásárlásával dönt. Dönt arról, hogy egy hazai családi gazdaságot támogat, hogy segíti a hulladékcsökkentést, hogy a fa típusa és mérete elég, mert az ünnepet az egymás támogatása is csodává emeli és egy szeretettel feldíszített fa koronázza meg.

December 17-ig kérhetsz az ittaSzezon.com oldalán három fajtából, méretet, de nem pontos példányt választva. Adélék pedig ezután pont annyit vágnak ki, amennyit kérünk és személyesen hozzák el három átadópontra (Zugló, XI. kerület és Budaörs) december 20-án, frissen. Így csak annyi érkezik, amennyi szükséges ...ráadásul nagyon baráti áron kínálják, friss vágással. Válassz Te is, mert a készlet véges!