Kamarás Iván: „Apát lehet játszani, de jobb megélni is!”

Kamarás Iván: „Apát lehet játszani, de jobb megélni is!”
Forrás: TV2

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

K

Kamarás Ivánnal, a hamarosan folytatódó Mintaapák egyik új szereplőjével beszélgettem apaságról, és a sorozatbeli karakteréről, valamint arról, hogy milyen a jó pár hónapnyi karantén után újra forgatni, újra stábtagok között lenni, és újra közönség előtt színpadra lépni.

Meséljen kérem picit a karakteréről, milyen apa, milyen ember a Mintaapák című TV2-es sorozatban ön által megformált ex-focista Szalay Géza?

Szerintem klasszikus családapa, akinek a személyében sokan magunkra ismerhetünk. De az is igaz, hogy Gézában több az önérzet és sokkal több az ego, mint az érzelmi intelligencia. Még ha hadakozunk is ellene, sokunkban felismerhető, megtalálható mindez. Mindemellett fontosak számára a gyerekei, a családja, de a barátai is – igazi központi figura. Mondhatni keresztapa szerepben tetszeleg.

Magára is ráismer néha a karakterben?

Igen, abszolút. Magamat is klasszikus családapának gondolom.

Kép

És ha azt mondom: apaság, mi az a három szó vagy gondolat, ami rögtön az eszébe jut?

Huhh, ez nem egyszerű. De az egyik mindenképp az, hogy nem lehet tanulni. A másik, hogy nem mindig a leghálásabb szerep. A harmadik pedig, örök törvény, és nagyon igaz, ami ott motoszkál állandóan az emberben, hogy...

olyan, mintha saját magunk lennénk, mintha magunkat nevelnék, különböző periódusokban látjuk viszont magunkat a gyerekeinkben.

Emlékszem gyermekkoromban, ha rosszalkodtam, a szüleim azt mondták: jól jegyezzem meg, mert ugyanezt fogom visszakapni a gyerekeimtől. Bár az én gyermekeim még picik, úgyhogy kicsiben, de látom, hogy tényleg így van.

Igen, ez igaz. Én is látom a gyerekeimben magamat, és nekem is visszacsengenek apám szavai. De ez így van rendjén.

Olvasd el ezt is!

Ennek fényében mit felelne, ha azt kérdezném, hogy mi a legszebb és mi a legnehezebb dolog az apaságban?

Azt, hogy...

az apaságban mindig vannak nehézségek, de pont ez benne a legszebb.

Folyamatosan újabb kihívásokat kapunk, ugyanúgy, mint ahogy az életben is. Úgy tudunk nekik segíteni, hogy néha nem tudunk segíteni. Tanácsokat tudunk adni, megoldani helyettük viszont nem tudunk semmit. A tanácsot meg persze nem fogadják meg. De hát legyünk őszinték: mi se fogadtuk meg.

Az ön gyermekei már nagyok, szinte felnőttek, a sorozatban viszont a legkisebb fia még óvodás. Milyen érzés volt visszaugrani az időben és picit újra kisgyermekes apának lenni? Olyan ez, mint a biciklizés, tényleg nem lehet elfelejteni?

Nem lehet elfelejteni. Ha már volt az embernek annyi idős gyereke, akkor könnyen vissza tud rá emlékezni, vissza tudja magát helyezni abba az időbe. Ebben az esetben viszont úgy gondolom, hogy apát lehet játszani, de jobb azt megélni is!

Milyen volt újra dolgozni, újra forgatni a Covid után?

Dolgozni végig dolgoztam ez alatt az időszak alatt is, bár többnyire otthon. Készültem az Egy fess pesti este koncertünk nyári turnéjára, bízva abban, hogy megtarthatjuk. Online próbáltunk a zenekarral, ami eleinte inkább vicces volt, mint hatékony. De aztán belerázódtunk és több új dalt is bepróbáltunk: az Engem nem lehet elfejteni és a Felmegyek hozzád vasárnap délben is bekerült a repertoárba. Persze a régi nagy kedvencek is maradtak: a Villa Negra, az Odavagyok magáért, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma nem maradhatnak ki. Kicsit leporoltuk a dalokat, egy csodás zenekar kísér, ha be kell sorolni a stílust, akkor leginkább a Budapest Bár és Hot Jazz Band hasonlít rá leginkább. Pár napja volt a karantén utáni első nagykoncertünk a Városmajorban, 850 ember előtt, hát az valami isteni érzés volt! Na ez már nagyon hiányzott! Most indulunk Szigetvárra, aztán jön Balatonakarattya, majd Zsámbék, alig várjuk.

Kamarás Iván fondolatai után JÖJJENEK Ryan Reynolds - vicces - mondásai az apaságról!

Nézd meg a galériánkat>8 kép
Íme, Ryan Reynolds szupervicces gondolatai az apaságról
Tovább olvasok
Kép
Nyilván téged sem érdekel: az édeshármas kultúrtörténete

A hármas szex az egyik leggyakoribb erotikus fantázia: tízből kilenc felnőtt el-eljátszik a gondolattal. A megvalósításig sokkal kevesebben jutnak el. Mi olyan izgató és nehezen kivitelezhető a hármasban?

Kép
Palya Bea: „Netni vagy nem netni – ez itt a kérdés"

Megzabolázlak, betörlek, mint egy vadlovat – fenyegeti az internetet Palya Bea énekesnő, majd elmeséli, hogy miért nem olyan egyszerű ez.

Kép
Még most is csak 64 éves lenne Carrie Fisher

Mindenki Leia hercegnőként ismerte, pedig Carrie Fisher intelligens és sokoldalú személyiség volt.

Kép
Huzella Júlia: Miért kezdtem el hanyagolni az okostelefont

Huzella Júlia színésznőnek elege lett abból, hogy a telefonja szinte hozzánőtt a kezéhez. Úgy döntött, „lejön a szerről”, vagyis megpróbál okostelefon nélkül is létezni. Elmeséli, hogy sikerült.

Kép
Napi horoszkóp október 20.: a Mérlegek különös élethelyzetbe kerülnek, a Bakok a célegyenesbe fordulnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép
A gyereklélek sötét oldala, avagy miért lesz bántalmazó egy gyerek?

Miért bánt az, aki bánt? Mi hajtja mások megfélemlítése felé, miért nyer erőt abból, ha visszaél a gyengeséggel? Az iskolai zaklatások kapcsán általában az áldozatok szemszögéből pillantunk rá a témára, most azonban azt nézzük meg, hogyan érzi magát az elkövető.

Kép
Gyomorszorítóan hiteles novella a nők elleni erőszakról

A gyönyörűen megterített asztal mellett ültek és csendben kanalazták a fácánlevest. Pillantása az ezüst gyertyatartóra esett. Nászajándékba kapták. Benne egy szál fehér gyertya. Ahogy a férje szereti. Nézte a pislákoló lángot. Szinte megbűvölte. Bucsi Mariann író novellájából pontosan kiderül a nők elleni erőszak természetrajza.

Kép
Nem akartam anya lenni. De ennél jobb nem történhetett velem!

A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast adásunkban egy olyan anyuka lesz a vendégünk, aki nem készült édesanyának. Nagyon nem. Az anyaság aztán mégis megváltoztatta az életét.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem