Kajlával és a sok újdonsággal az idei nyár sem lesz unalmas!

Kajlával és a sok újdonsággal az idei nyár sem lesz unalmas!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A Kajla program tavaly nyáron indult és aratott nagy sikert nem csak a gyerekek, de a családok minden tagjának körében, amely számtalan új aktivitással idén is folytatódik, a családi bajnokságtól kezdve a Kajla-körökig!

Kép

Hol vagy, Kajla? 2020-ban is!

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 2019 nyarán útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön a szünidőben.

Tavaly a bizonyítvánnyal, vagy a szeptemberi iskolakezdéskor minden alsó tagozatos diák megkapta a Kajla útlevelét. Idén sajnos a járvány miatt az új útlevelek kiosztása elmaradt, ezért minden régi útlevél továbbra is érvényes, de pótlásra is van lehetőség a kajla.hu oldalon, vagy a Tourinform irodákban, amivel idén összesen 262 állomáson gyűjthetik a pecséteket országszerte és közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket.

Július 1. és augusztus 31. között a gyerekek a tavalyi Kajla útlevelükkel idén is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART egyes járatain és Kajla útlevelükkel idén is több helyen kaphatnak Kajla képeslapot, amit a Posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít.

A program webes felülete a www.kajla.hu oldal, illetve a telefonos applikáció is új látványosságokkal bővült.

Kajla-körök

Idén nyáron Kajla kirándulni (is) hívja a gyerekeket. Olyan tematikus tanösvényeket, körtúrákat, családbarát kirándulóhelyeket ajánlanak a kisgyermekes családok részére, amelyek az alábbi szempontokra épülnek:

  • Kisgyermekes családnak is könnyen, 1-2 óra alatt is teljesíthetők

  • Egyértelműen kitáblázott körtúrák

  • A túra mellett további izgalmas lehetőségek várják a gyermekeket, például erdei játszótér, erdei vasút, vadaspark

  • Pecsételőpont a túra helyszínén, vagy a közelben

Első körben országosan 20 Kajla kört határoztak meg, ezekkel indult a kampány. A Kajla körökön egy-egy túra bejárása után a pecsétek mellett Kajla karikákat is gyűjthetnek a gyerekek. Aki bejár egy Kajla kört és nála van a Kajla útlevél, kap egy ezüst karikát. Aki összegyűjt 3 ezüst karikát, az arany karikára válthatja be őket a Tourinform irodákban vagy a köröket üzemeltető szolgáltatóknál.

A Kajla körökről bővebben a kajla.hu weboldalon és a túraútvonalak helyszínein, valamint a Tourinform irodákban található kiadványokban olvashatnak az érdeklődők.

Kajla-makett

Június 15-én, az utolsó tanítási napon indult el a „Kajla makett”, melyben az ország teljes területéről 20 nevezetesség makettjét építhetik meg a diákok. A játékban a családok a makett.kajla.hu weboldalon díjmentesen igényelhetnek egy-egy makettcsomagot, mely olyan kártyákat tartalmaz, amelyekből 3D-ben összeállítható, „felépíthető” egy-egy kiemelt hazai nevezetesség. Pl. felépíthetik az Egri Várat, az Aggteleki Cseppkőbarlangot, a balatonboglári gömbkilátót, a siklósi várat, az esztergomi bazilikát, a visegrádi Salamon-tornyot, vagy a tihanyi apátságot. Összesen 20 látnivaló építhető fel. A makettek sablonjait a Magyar Posta közreműködésével juttatják célba, de le is tölthető a fenti weboldalról, és otthon is kinyomtatható a sablon.

A makettek összeállítását követően a gyerekek azokról kreatív fényképeket készíthetnek egyedi díszítéssel, háttérrel vagy mesés környezetbe helyezve őket. Erről fotót készítenek, és közkinccsé tehetik a kampány weboldalán. A cél az, hogy minél többen megismerjék és megjegyezzék Magyarország csodáit. A közzétett fotók beküldői további maketteket kapnak ajándékba. A legszebb fotók feltöltői pedig fődíjként egy óriás Magyarország térképet és egy teljes, a térképre helyezhető, 20 darabos makettszettet kapnak ajándékba.

A Kajla makett játék időtartama június 16. – augusztus 20.

Kép

Plusz érdekesség, hogy hamarosan hazai éttermekben is találkozhatnak a gyerekek Kajlával, ahol a várakozást Kajla kvízek teszik majd élvezetesebbé interaktív tányéralátét formájában.

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Tovább olvasok
Kép
Hat éve hunyt el Robin Williams – 6 fotó, amivel a nagyszívű színészre emlékezünk

Nem számít, hogy a Jumanjiból ismered, a Jó reggelt, Vietnámmal lopta be magát a szívedbe, vagy a Holt költők társasága szerettette meg veled. Abban megegyezhetünk, hogy Robin Williams az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb színésze és komikusa volt. Hat évvel ezelőtt, a depresszióval folytatott hosszú küzdelme után, saját kezével vetett véget életének – ma rá emlékezünk.

Kép
11 pontban összefoglallható a valaha írt összes önsegítő könyv

Ha már több önsegítő könyvbe beleolvastál, feltűnhetett, hogy eléggé hasonlítanak egymáshoz. Ez nem véletlen! Cikkünkben összeszedtük azt a 11 tanácsot, amelyek szabad kombinációjából bármilyen önsegítő könyv előállítható.

Kép
Időszakos böjtölés Keto diétával kombinálva: hogy mi van?

Az utóbbi évek legelterjedtebb fogyókúrás módszerei között az élen jár a keto és az időszakos böjtölés, vagyis az intermittent fasting. Felmerül a kérdés, mi történik, ha a kettőt kombinálom - és egészséges -e egyáltalán ilyesmire vállalkozni?

Kép
Hogyan hullámzik a hangulat gyomorszűkítő műtét után?

Karcsúvá leszek a csőgyomor műtét segítségével, amin túlestem – miért vacak a kedvem mégis? Chips, csoki, sütemény – eddig ezt használtam, ha rossz volt a kedvem. És a dolog működött, hiszen mindegyik emeli a szerotoninszintet. Most viszont nem ehetek süteményt, nápolyit, mert a csőgyomor műtét utáni étkezés első heteiben még csak folyékony/pépes étrenden vagyok. Oké, a csoki beleférne a pépesbe, mert a szájban elolvad… De akkor is kibírom nélküle!

Kép
A legnagyobb felnőttfilm-szolgáltató a nőket is eljuttatná a csúcsra

Feltételezzük, hogy felébredtek reggel a pornóoldal igazgatóságában és rájöttek, hogy szép, szép ez a napi 115 millió oldalletöltés, de valami hiányzik.

Kép
Napi horoszkóp augusztus 10.: az Ikrek különleges sikerekre számíthatnak, a Nyilasok napját váratlan események határozzák meg

A hét első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép
Híres nők, akik olcsó ruhában jelentek meg a kamerák előtt: és mégis túlragyogtak mindenkit

Ők elsősorban azt viselik, amiben jól érzik magukat, és szerintük ez nem jelent egyet a drága darabokkal!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem