Kajlával és a sok újdonsággal az idei nyár sem lesz unalmas!

Borítókép: Kajlával és a sok újdonsággal az idei nyár sem lesz unalmas!
A Kajla program tavaly nyáron indult és aratott nagy sikert nem csak a gyerekek, de a családok minden tagjának körében, amely számtalan új aktivitással idén is folytatódik, a családi bajnokságtól kezdve a Kajla-körökig!

Hol vagy, Kajla? 2020-ban is!

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 2019 nyarán útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön a szünidőben.

Tavaly a bizonyítvánnyal, vagy a szeptemberi iskolakezdéskor minden alsó tagozatos diák megkapta a Kajla útlevelét. Idén sajnos a járvány miatt az új útlevelek kiosztása elmaradt, ezért minden régi útlevél továbbra is érvényes, de pótlásra is van lehetőség a kajla.hu oldalon, vagy a Tourinform irodákban, amivel idén összesen 262 állomáson gyűjthetik a pecséteket országszerte és közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket.

Július 1. és augusztus 31. között a gyerekek a tavalyi Kajla útlevelükkel idén is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART egyes járatain és Kajla útlevelükkel idén is több helyen kaphatnak Kajla képeslapot, amit a Posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít.

A program webes felülete a www.kajla.hu oldal, illetve a telefonos applikáció is új látványosságokkal bővült.

Kajla-körök

Idén nyáron Kajla kirándulni (is) hívja a gyerekeket. Olyan tematikus tanösvényeket, körtúrákat, családbarát kirándulóhelyeket ajánlanak a kisgyermekes családok részére, amelyek az alábbi szempontokra épülnek:

  • Kisgyermekes családnak is könnyen, 1-2 óra alatt is teljesíthetők

  • Egyértelműen kitáblázott körtúrák

  • A túra mellett további izgalmas lehetőségek várják a gyermekeket, például erdei játszótér, erdei vasút, vadaspark

  • Pecsételőpont a túra helyszínén, vagy a közelben

Első körben országosan 20 Kajla kört határoztak meg, ezekkel indult a kampány. A Kajla körökön egy-egy túra bejárása után a pecsétek mellett Kajla karikákat is gyűjthetnek a gyerekek. Aki bejár egy Kajla kört és nála van a Kajla útlevél, kap egy ezüst karikát. Aki összegyűjt 3 ezüst karikát, az arany karikára válthatja be őket a Tourinform irodákban vagy a köröket üzemeltető szolgáltatóknál.

A Kajla körökről bővebben a kajla.hu weboldalon és a túraútvonalak helyszínein, valamint a Tourinform irodákban található kiadványokban olvashatnak az érdeklődők.

Kajla-makett

Június 15-én, az utolsó tanítási napon indult el a „Kajla makett”, melyben az ország teljes területéről 20 nevezetesség makettjét építhetik meg a diákok. A játékban a családok a makett.kajla.hu weboldalon díjmentesen igényelhetnek egy-egy makettcsomagot, mely olyan kártyákat tartalmaz, amelyekből 3D-ben összeállítható, „felépíthető” egy-egy kiemelt hazai nevezetesség. Pl. felépíthetik az Egri Várat, az Aggteleki Cseppkőbarlangot, a balatonboglári gömbkilátót, a siklósi várat, az esztergomi bazilikát, a visegrádi Salamon-tornyot, vagy a tihanyi apátságot. Összesen 20 látnivaló építhető fel. A makettek sablonjait a Magyar Posta közreműködésével juttatják célba, de le is tölthető a fenti weboldalról, és otthon is kinyomtatható a sablon.

A makettek összeállítását követően a gyerekek azokról kreatív fényképeket készíthetnek egyedi díszítéssel, háttérrel vagy mesés környezetbe helyezve őket. Erről fotót készítenek, és közkinccsé tehetik a kampány weboldalán. A cél az, hogy minél többen megismerjék és megjegyezzék Magyarország csodáit. A közzétett fotók beküldői további maketteket kapnak ajándékba. A legszebb fotók feltöltői pedig fődíjként egy óriás Magyarország térképet és egy teljes, a térképre helyezhető, 20 darabos makettszettet kapnak ajándékba.

A Kajla makett játék időtartama június 16. – augusztus 20.

Plusz érdekesség, hogy hamarosan hazai éttermekben is találkozhatnak a gyerekek Kajlával, ahol a várakozást Kajla kvízek teszik majd élvezetesebbé interaktív tányéralátét formájában.

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.