Kajlával és a sok újdonsággal az idei nyár sem lesz unalmas!

Kajlával és a sok újdonsággal az idei nyár sem lesz unalmas!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A Kajla program tavaly nyáron indult és aratott nagy sikert nem csak a gyerekek, de a családok minden tagjának körében, amely számtalan új aktivitással idén is folytatódik, a családi bajnokságtól kezdve a Kajla-körökig!

Kép

Hol vagy, Kajla? 2020-ban is!

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 2019 nyarán útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön a szünidőben.

Tavaly a bizonyítvánnyal, vagy a szeptemberi iskolakezdéskor minden alsó tagozatos diák megkapta a Kajla útlevelét. Idén sajnos a járvány miatt az új útlevelek kiosztása elmaradt, ezért minden régi útlevél továbbra is érvényes, de pótlásra is van lehetőség a kajla.hu oldalon, vagy a Tourinform irodákban, amivel idén összesen 262 állomáson gyűjthetik a pecséteket országszerte és közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket.

Július 1. és augusztus 31. között a gyerekek a tavalyi Kajla útlevelükkel idén is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART egyes járatain és Kajla útlevelükkel idén is több helyen kaphatnak Kajla képeslapot, amit a Posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít.

A program webes felülete a www.kajla.hu oldal, illetve a telefonos applikáció is új látványosságokkal bővült.

Kajla-körök

Idén nyáron Kajla kirándulni (is) hívja a gyerekeket. Olyan tematikus tanösvényeket, körtúrákat, családbarát kirándulóhelyeket ajánlanak a kisgyermekes családok részére, amelyek az alábbi szempontokra épülnek:

  • Kisgyermekes családnak is könnyen, 1-2 óra alatt is teljesíthetők

  • Egyértelműen kitáblázott körtúrák

  • A túra mellett további izgalmas lehetőségek várják a gyermekeket, például erdei játszótér, erdei vasút, vadaspark

  • Pecsételőpont a túra helyszínén, vagy a közelben

Első körben országosan 20 Kajla kört határoztak meg, ezekkel indult a kampány. A Kajla körökön egy-egy túra bejárása után a pecsétek mellett Kajla karikákat is gyűjthetnek a gyerekek. Aki bejár egy Kajla kört és nála van a Kajla útlevél, kap egy ezüst karikát. Aki összegyűjt 3 ezüst karikát, az arany karikára válthatja be őket a Tourinform irodákban vagy a köröket üzemeltető szolgáltatóknál.

A Kajla körökről bővebben a kajla.hu weboldalon és a túraútvonalak helyszínein, valamint a Tourinform irodákban található kiadványokban olvashatnak az érdeklődők.

Kajla-makett

Június 15-én, az utolsó tanítási napon indult el a „Kajla makett”, melyben az ország teljes területéről 20 nevezetesség makettjét építhetik meg a diákok. A játékban a családok a makett.kajla.hu weboldalon díjmentesen igényelhetnek egy-egy makettcsomagot, mely olyan kártyákat tartalmaz, amelyekből 3D-ben összeállítható, „felépíthető” egy-egy kiemelt hazai nevezetesség. Pl. felépíthetik az Egri Várat, az Aggteleki Cseppkőbarlangot, a balatonboglári gömbkilátót, a siklósi várat, az esztergomi bazilikát, a visegrádi Salamon-tornyot, vagy a tihanyi apátságot. Összesen 20 látnivaló építhető fel. A makettek sablonjait a Magyar Posta közreműködésével juttatják célba, de le is tölthető a fenti weboldalról, és otthon is kinyomtatható a sablon.

A makettek összeállítását követően a gyerekek azokról kreatív fényképeket készíthetnek egyedi díszítéssel, háttérrel vagy mesés környezetbe helyezve őket. Erről fotót készítenek, és közkinccsé tehetik a kampány weboldalán. A cél az, hogy minél többen megismerjék és megjegyezzék Magyarország csodáit. A közzétett fotók beküldői további maketteket kapnak ajándékba. A legszebb fotók feltöltői pedig fődíjként egy óriás Magyarország térképet és egy teljes, a térképre helyezhető, 20 darabos makettszettet kapnak ajándékba.

A Kajla makett játék időtartama június 16. – augusztus 20.

Kép

Plusz érdekesség, hogy hamarosan hazai éttermekben is találkozhatnak a gyerekek Kajlával, ahol a várakozást Kajla kvízek teszik majd élvezetesebbé interaktív tányéralátét formájában.

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Tovább olvasok
Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Kép
Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem