A leggyakoribb hiba, amit kádtisztítás közben elkövetünk

kád,fürdőszoba,takarítás Forrás: Pexels
Mutatjuk, mi a helyes stratégia.

A legtöbben azzal intézzük el a kád tisztítását, hogy fogjuk az első kezünk ügyébe kerülő fürdőszobai tisztítószert, nem sajnálva az anyagot befújjuk vele a kádat, aztán rögtön letöröljük és leöblítjük.

Igen ám, de ha nem követjük a használati utasítást, akkor a tisztítószer nem fogja rendesen elvégezni a munkáját. Hogy miért? Mert a legtöbb takarítószernek bizonyos hosszúságú – legtöbbször 5 perc körüli – időre van szüksége ahhoz, hogy kifejtse a hatását. Úgyhogy miután befújtad vele a kádat, ne öblítsd le azonnal. Tisztítsd meg addig a tükröt (esetleg az ablakot is, ha van), dobj be egy adag ruhát a mosógépbe, hajtsd össze a megszáradt, tiszta ruhákat, vagy tegyél fel egy arcmaszkot és dőlj hátra egy kicsit. Ha ezzel megvagy, térj vissza a kádhoz: a makacsabb szennyeződéseket egy puha műanyag sörtés kefével távolítsd el, de ne használj semmi olyan eszközt, ami szúr és karcol. Ha kemény a csapvíz nálatok, akkor vízkőoldóra is szükséged lesz, különösen a csap környékén.

Ha a kád piszkosabb a szokásosnál, töltsd meg meleg vízzel, adj hozzá néhány kanál mosószert és hagyd ázni egész éjjel. Reggel engedd le a vizet, fürdés előtt pedig alaposan öblítsd ki a kádat.

Ha a fürdőszoba csillog, következhet a konyha: