Háztartási gépek, amik nélkül ma már nem érdemes élni

Borítókép: Háztartási gépek, amik nélkül ma már nem érdemes élni Forrás: Getty Images / Mask wera Rodsawangot
Hogyan lehetsz tudatos, miközben háztartási gépek hada vesz körül mindennap? Olvasd el a cikket és válj megtudod!

A 21. századi fejlett társadalmakban szinte elképzelhetetlen az élet háztartási gépek nélkül. Igaz, a munka, gyereknevelés és egyéb feladatok közt valóban kulcsszerepet töltenek be a modern kor emberének, azaz asszonyának életében.

Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor viszont át lehet könnyen esni a ló túloldalára is és mindenre beszerezni egy gépet, amit aztán sose használunk egynél többször.

Összeszedtem, pontosan mik is azok a gépek, amik elengedhetetlenek a mai háztartásokba és mikre figyeljünk a vásárlás során, ha egy tudatos és fenntartható háztartást szeretnénk vezetni, ahol a gépek valóban minket szolgálnak.

Ráadául a szeptember 10-12. között megrendezésre kerülő JOY-NAPOK Beauty & Health keretein belül például a Media Markt-os kuponokkal a legtöbb géphez kedvezményes áron juthatsz most hozzá.

Hűtő/Fagyasztó

Azt hiszem, ez a kettő az egyben is választható termék az egyik legnagyobb segítsége a mai kor háziasszonyainak. Főleg a fagyasztó funkcióval. Én nagyon sokszor használom – ha nem is kész ételek, de főleg előrekészített alapanyagok tárolására. Hatalmas könnyebbséget ad egy-egy főzés alkalmával, hogy nem nulláról indulok, hanem már minden fel van szeletelve. Persze, az se utolsó, hogy néha egy fagyi is kijön az összevágott cukkinikkal együtt, így azt is „meg kell enni”!

Mosógép

A hűtő után, azt hiszem a másik olyan háztartási gép, ami nélkül el nem tudom képzelni az életemet. Már gyerekek előtt is egyik kedvencem volt otthon, de mióta két kisfiú anyukája vagyok, még jobban rajongok érte. Nemcsak ruhát mos és varázsol tisztává, hanem néha ingyen szórakozást is nyújt a fiúknak a centrifuga programja.

Botmixer

Ez az egyszerű, kis helyen elférő eszköz nálunk szinte majdnem mindennap előkerül. Van, hogy aprít és van, hogy turmixol. Én ezzel készítem nyáron a jó hideg smoothie italokat és télen a meleg krémleveseket. Ezzel csináltam a magtejeket (zab, rizs és dió) és a házi krémtúrót is ezzel keverem ki. Azt hiszem, nincs olyan étel/süti, amit tudnék megoldani egy botmixerrel. Nálam kettő is van a háztartásban, mert az egyikkel szappant szoktam főzni, pontosabban azzal keverem el a szappan összetevőit.

Porszívó

Nagyon nem szerettem porszívózni és most, miközben írom ezeket a szavakat sem a kedvenc háztartási munkám. De már kibékültem vele. Ma már olyan könnyen kezelhető darabokat lehet kapni, amik bárki tetszését elnyerhetik. A lakás vagy ház tisztaságának szinten tartásához nekem tökéletesen bevált. Szeretem, hogy nem foglal sok helyet és nincs vezetéke. Dolgozó anyaként ez az egyik legjobb döntése az életemnek és a férjemnek igaza volt, hogy könnyebb és gyorsabb ez, mint söprögetni. De PSSZT! el ne mondjátok neki!

Mosogatógép

Az én kedvenc házimunkám a mosogatás. Egy hosszabb nap után felér egy adag énidővel. Szeretem, ahogy a tényárok és a poharak az én kezem által válnak csillogóvá. De tudom, sokaknak mumus ez a háztartási feladat. Én akkor kezdtem el használni, mikor megszületett a második gyerekem. Azóta megy heti pár alkalommal. Ha neked ez a házimunka nem jön be, akkor feltétlen szerezz be egyet, mert sokkal könnyebben fog menni minden más.

Az általános szabály, hogy olyan gépek kerüljenek be a háztartásba, amik Téged szolgálnak és nem vesznek el tőled életteret feleslegesen. Ha ezenfelül szeretnél figyelni fenntarthatósági szempontokra, akkor keresd azt ami energiatakarékos, hosszan garanciális és javítható meghibásodás esetén.

Persze, ha neked a kávégép az elengedhetetlen, akkor ne állj ellen. A lényeg hogy használd és vigyázz rá, hogy sokáig rész legyen a háztartásodnak!

Nézz szét a galériában, hátha Te is találsz további hasznos tippeket, gépeket köztük!