Szelfiző medve, rászorulók gyógyszereit fizető hétköznapi hős – Ezek a jó dolgok történtek a világban a múlt héten

Borítókép: Szelfiző medve, rászorulók gyógyszereit fizető hétköznapi hős – Ezek a jó dolgok történtek a világban a múlt héten Forrás: Getty Images
Neked is eleged van már a lehangoló hírek tömkelegéből? Szeretnél egy kicsit kiszakadni ebből a negatív spirálból? Ezzel a szándékkal indítottuk el friss és ropogós sorozatunkat, melyben kizárólag jó és vidám híreket igyekszünk összegyűjteni hétről-hétre. Kellemes lazítást!

Titokban rászorulók gyógyszereit fizette

Halála után derült fény egy idős férfi titkára: az apró alabamai városkában élő Holy Childress egy évtizeden át fizette a rászorulók gyógyszereit. Tavaly viszont már a saját egészsége is annyira meggyengült, hogy nem tudta személyesen átadni a bőkezű támogatását. Lányát küldte vele a patikába, aki így szerzett tudomást az egészről. Édesapja sírjánál osztotta csak meg a történetet.

Forrás: ITT

Mars a Marsra: akár négy hónap alatt

Az amerikai védelmi minisztérium kutatásokért felelős részlege (DARPA) és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) olyan nukleáris meghajtású hajtóművet tesztel, amely segítségével 2027-ben már négy hónap alatt eljuthat egy űrhajó a Mars bolygóra.

Forrás: ITT

Belejött a szelfizésbe

Vadkamerát fedezett fel egy medve, ami annyira megtetszett neki, hogy 580 képet, köztük 400 szelfit készített vele. Az eset Colorado államban, Boulder közelében történt.

Forrás: ITT

Sirályt mentettek

Emelőkosaras kisteherautó segítségével mentettek ki egy villamosvezetékekbe gabalyodó sirályt Connecticutban. A csapdába esett madárhoz lakossági hívásra érkeztek ki az állatmentők, akik sikeresen kiszabadították a veszélyes környezetből.

Forrás: ITT

Javul a Balaton vízszintje

94 centiméterre emelkedett a Balaton vízállása Siófoknál január 25-én reggelre a Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóságának tájékoztatása szerint. Ez év eleje óta 13 centiméternyi emelkedést jelent. A tavalyi januári vízállás 100 centiméter volt, ami magasabb a mostaninál, de a szakértők szerint nincs ok az aggodalomra.

Forrás: ITT

Imádnivaló fekete ikerbárányok születtek

A kis állatok január 25-én a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sóstói Állattartótelepén láttak napvilágot.

Forrás: ITT

Galériánkban 7+1 tippet mutatunk, hogyan nyerheted vissza az erőd, energiád és a jókedved! Ezekben a borongós téli napokban sokat segíthetnek!