Harminc éves kutyus, életmentés egy négysávos autópályán

Borítókép: Harminc éves kutyus, életmentés egy négysávos autópályán Forrás: Getty Images
Neked is eleged van már a lehangoló hírek tömkelegéből? Szeretnél egy kicsit kiszakadni ebből a negatív spirálból? Ezzel a szándékkal indítottuk útjára friss és ropogós sorozatunkat, melyben kizárólag jó és vidám híreket igyekszünk összegyűjteni hétről-hétre. Kellemes lazítást!

Életet mentett egy négysávos autópályán

Autójából kipattanva, négy sávot keresztülfutva sietett egy bajba jutott nő segítségére egy dominikai férfi. Adolfo Molina egy percig sem habozott, ezzel megmentve a gépkocsijával a havas autópálya szalagkorlátjának sodródott nő életét Massachusettsben.

Forrás: ITT

Barbie baba lett az első afro-amerikai női pilótából is

A Bessie Coleman Barbie babát a Fekete Történelem Hónap és a pilótanő születésének 131. évfordulója apropóján mutatta be a Mattel. Tina Turner, Jane Goodall és Madam C.J. Walker után Brave Bessie előtt is így tisztelegnek, az Inspiráló Nők (Inspiring Women) sorozat legújabb részeként.

Forrás: ITT

Tucatnyi új holdra bukkantak

Tizenkét újabb holdról bizonyosodott be, hogy a Jupiter körül kering. Ezzel az egy tucat, eddig ismeretlen holddal 92-re emelkedett a gázóriás körül keringő égitestek száma, amivel a naprendszerünkön belül megdöntötte a Szaturnusz 83 holdat számláló rekordját.

Forrás: ITT

Forrás: Getty Images

Már 4 rovarfajta árusítható élelmiszerként

Az Európai Bizottság döntése alapján a házi tücsökkel együtt januártól már négy olyan rovarfajta jelenhet meg a kereskedelmi forgalomban élelmiszerként vagy élelmiszer-összetevőként az Európai Unióban. Magyarországon és egész Európában nagy az ellenérzés a rovarok fogyasztásával szemben, a világon ugyanakkor mintegy 2 milliárd ember rendszeresen, gond nélkül fogyaszt rovarokat.

Forrás: ITT

Világrekorder a 30 éves kutyus

Egy Bobi nevű alentejo masztiff négylábú lett minden idők legöregebb kutyája a maga harminc évével. A fajta átlagos élettartama 12-14 év.

Forrás: ITT

Márai Sándor nevét kapta egy mexikói könyvesbolt

Sándor Márai Librería, azaz Márai Sándor Könyvesbolt – ez lett a neve annak az üzletnek, amely nemrégiben nyílt meg az észak-mexikói Chihuahua 900 ezres városában. A bolt tulajdonosa már évekkel korábban megismerkedett a magyar író munkásságával, ami teljesen magával ragadta.

Forrás: ITT

Galériánkban olyan filmeket ajánlunk, amiktől garantáltan visszatér a jókedved!