Gyors tésztaétel maradék húsvéti sonkából

húsvéti sonka,carbonara,sonkás tészta Forrás: foodschmooze.org
Soha nem értettem, hogy sonkás tésztát miért csak a húsvét maradékok felhasználása miatt készítünk, miközben az év bármely napján megállná a helyét. Hoztunk is neked egy igazán tavaszias sonkás carbonarát, amit máskor is el fogsz készíteni. Ebben biztos vagyok.

Húsvéti sonkás tészta

Hozzávalók

  • 500 g spagetti
  • 3 tojás plusz 1 tojássárgája
  • 3/4 csészényi reszelt pecorino vagy parmezán sajt, plusz valamennyi a tálaláshoz (lereszelve)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 140 g sonka (felkockázva)
  • 1 csészényi zöldborsó
  • friss petrezselymet
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése

  1. Főzd a tésztát al dentére.

  2. Amíg fő, egy tálban keverd össze a tojásokat, a reszelt sajtot, a sót, és a borsot.

  3. Egy serpenyőben pirítsd le a sonkát egy kis olívaolajon, majd add hozzá a kifőtt tésztát és félcsészényi főzőlevet.

  4. Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a tojásos keveréket és a zöldborsót, és ha szükségét érzed még egy kevés főzővizet.

  5. Tálalásnál szórd meg a felaprított petrezselyemmel és egy újabb adag reszelt sajttal.

Forrás: foodschmooze.org

Sonkás-sajtos francia toast roll-up lépésről lépésre