Gyors tésztaétel maradék húsvéti sonkából
Forrás: foodschmooze.org
Soha nem értettem, hogy sonkás tésztát miért csak a húsvét maradékok felhasználása miatt készítünk, miközben az év bármely napján megállná a helyét. Hoztunk is neked egy igazán tavaszias sonkás carbonarát, amit máskor is el fogsz készíteni. Ebben biztos vagyok.
Húsvéti sonkás tészta
Hozzávalók
- 500 g spagetti
- 3 tojás plusz 1 tojássárgája
- 3/4 csészényi reszelt pecorino vagy parmezán sajt, plusz valamennyi a tálaláshoz (lereszelve)
- 2 ek. olívaolaj
- 140 g sonka (felkockázva)
- 1 csészényi zöldborsó
- friss petrezselymet
- frissen őrölt fekete bors
- só
Elkészítése
- Főzd a tésztát al dentére.
- Amíg fő, egy tálban keverd össze a tojásokat, a reszelt sajtot, a sót, és a borsot.
- Egy serpenyőben pirítsd le a sonkát egy kis olívaolajon, majd add hozzá a kifőtt tésztát és félcsészényi főzőlevet.
- Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a tojásos keveréket és a zöldborsót, és ha szükségét érzed még egy kevés főzővizet.
- Tálalásnál szórd meg a felaprított petrezselyemmel és egy újabb adag reszelt sajttal.
Forrás: foodschmooze.org