A gyerek kajálja, ha játszotok az étellel – az uborkanyalókától a tündérvízig

étel,válogatós,gyereknevelés Forrás: a szerző
„Jó étvágyú kislány, nem válogat” – állt ovis gyermekem legutóbbi féléves értékelő lapján, és én hangos nevetésben törtem ki. Nem válogat? A én gyerekem?

Örülök, ha az oviban normálisak az étkezési szokásai, de a helyzet az, hogy otthon a sonka és a virsli kivételével nem igazán eszik húst (vajon vega lesz?), és azt is három ujjamon meg tudom számolni, hogy a gyümölcsök és a zöldségek közül mit hajlandó megkóstolni. Azt már alig merem leírni, hogy azt mondja, utálja a vizet...

Na persze az is igaz, hogy én egy kicsit motiválatlan voltam eddig abban, hogy a kislányomat teljesebb értékű étkezésre bírjam – és emiatt persze szégyelltem magam. Valahogy nem volt hozzá elég kreativitásom, türelmem, energiám? Most, a #maradjotthon alatt azonban jobban rajta tudom tartani a szemem azon, hogy mit, mikor és hogyan eszik a kislányom, és rájöttem, hogy némi trükközéssel csodákat lehet elérni. És még én is élvezem a bohóckodást. Ezeken a sikereken felbátorodva most majd jöhet a komolyabb kaják tesztelése is!

Nézzétek meg sk fejlesztéseimet az uborkanyalókától a tündérvízig: