Járványtetkók – bőrbe varrt koronavírus

Borítókép: Járványtetkók – bőrbe varrt koronavírus Forrás: Instagram / @ingabolotova, @bink.tattooer
A koronavírus-járvány nemzedéki élmény lesz. Hogy örökre velünk marad az emléke, arról az alábbi tetkók is gondoskodnak.

Tényleg már csak ez hiányzott: jöhetnek a koronavírus-tetoválások! Teljesen egyértelmű, hogy mára a tetoválás össznemzeti sporttá vált: ha kimész a strandra, erről magad is meggyőződhetsz. Nincs tetkód? Fehér holló vagy, egy különc, egy alternatív lázadó! Magyar felmérésekkel nem rendelkezünk, da az USA-ban az ottaniak harminc százaléka van kivarrva, és ez ötször több, mint a nyolc évvel ezelőtti szám.

Az emberek mindenfélét felvarratnak magukra. Az előző évszázadban. hazánkban rövid üzenetek dívottak a börtönviseltek testén: "Bűn az élet", "Anyám", "Ölj!" Mindezekről képszerűen számol be az alábbi Hobo Blues Band-szám a nyolcvanas évek elejéről:

A kilencvenes évek már a "nonfi" lázában égett: nonfiguratív tetoválások uralták el a strandokat: amőbába forduló papucsállatka és társai. A nőknél a deréktáji tetoválás dívott – népies nevét a jó ízlés okán most nem említeném –, amely a szexcsakra fölött volt hivatott felébreszteni a kundalini-kígyót.

Mára a tetoválásokban egy zaboláltlan, elegyes eklektika uralkodik. Szerelmünk nevének felvarratása (aztán szakítás utáni átüttetése), gyermekünk/motorkerékpárunk/pitbull terrierünk fotórealisztikus megjelenítése, nemzeti érzelmeink nagymagyarországos felvállalása – az ember csak kapkodja azt a szemüveges fejét.

A tetoválás önkifejezés. A tetoválás művészet. Ám a tetoválás lehet zavarodott korunk hiteles dokumentációja is. Hogy emberek miért varratnak magukra koronavírusos képeket, annak egy oknyomozó riportban kellene utána járnunk, de úgy, hogy a hónunk alá csapunk egy klinikai szakpszichológust is, hogy magyarázza mán el nekünk a jelenséget.

Mindenesetre: most bemutatunk néhány amerikai gyöngyszemet. (Vagyis tetoválást.) Kattints a galériára!

Forrás: Boredpanda