Jártányi erőm is alig volt már, egy maroknyi gyógyszert szedtem - mára fitnesz influenszer, 74 évesen

Borítókép: Jártányi erőm is alig volt már, egy maroknyi gyógyszert szedtem - mára fitnesz influenszer, 74 évesen Forrás: Instagram.com/trainwithjoan
Több, mint másfél milliós követőtáborral az Instagramon Joan MacDonald bebizonyítja, hogy az idősebb hölgyeket sem szabad alábecsülni és hogy az életmódváltáshoz soha nincs késő.

Bár azt hangoztatja, hogy a komfortzónáján messze kívül esik, ennek ellenére rendszeresen dokumentálja a fejlődését a közösségi médiában. Joan MacDonald a hetvenes éveit taposta, amikor edzőterembe kezdett járni és az Instagram világával is ekkortájt kezdett csak ismerkedni. TrainwithJoan oldalát mára már közel másfél millióan követik, hamarosan pedig saját fitnesz applikációval rukkol elő.

"Attól még, mert valaki idős, neki is lehet még mondani valója mások számára. Egy hetvenes éveiben járó nénit ha meglátsz; lehet, hogy te is legyintesz csak egyet, mondván áhh, ez a nagyika mégis mit tudhat? Meg fogsz lepődni, mennyi mindent!" – mondja Joan egy interjúban.

A mára irigylésre méltó bicepszekkel és kondival rendelkező hölgy fitnesz-karrierje egy orvosi vizsgálattal kezdődött.

„A doktor emelni akart a gyógyszer adagjaimon, mert a vérnyomásomat egyszerűen nem lehetett már kordában tartani. Én ezt nagyon nem akartam. Így is szedtem már belőle vagy egy marokra valót. A lányom, aki egészséges életmód coachinggal foglalkozik, akkor azt mondta, segít nekem; összeállít egy olyan táplálkozási és edzéstervet; ami segíteni fog abban, hogy az értékeim jobbak legyenek. Így kezdtem neki az egészséges életmódnak, nagyon óvatosan, az orvos jóváhagyásával" - meséli.

Nem sokkal azok után, hogy edzeni kezdtem, a vérnyomásproblémáim rendeződtek, az orvos pedig csökkentett is a gyógyszereken. A lányom, Michelle ezen fölbuzdulva akkoriban kezdett el piszkálni, hogy miért nem megyek föl az Instagramra és csinálok egy oldalt, hogy a haladásomat másoknak is megmutassam, hátha segítek vele valakinek. Én ezt elég elrugaszkodott ötletnek tartottam, egyrészt azért, mert a közösségi média – a hetvenes éveimben - teljesen ismeretlen terep volt a számomra.

Másfelől ki akar olyan dolgokat megosztani magáról számára vadidegen emberekkel; amikkel ő is csak most kezdett el próbálkozni, ennyi idősen?

Borzasztó nehezen indultam el ezen az úton. Ám amikor az ismeretlenek egyszer csak beszélgetni akartak velem és olyanokat írtak, hogy mekkora hatással vagyok rájuk, az nagyon jó érzés volt.”

Joan úgy véli, "ha egy nő veszi a fáradtságot és időt szakít magára, akkor gyökeres változások indulhatnak el. Nőként, anyaként sokunk teljes mértékben odaadja magát a családjának. Nekem mindig fontosabbak voltak a gyerekeim annál, hogy én mit akarok. A gyerekek aztán egyszer csak felnőnek, ám ez nem azt jelenti, hogy te már innentől kezdve semmit se kezdhetsz magaddal.

Nagyon lényeges tehát, hogy mindig szakíts némi időt magadra. Ha az csak egy fél óra a napból, akkor annyit. Tedd meg, már csak azért, mert erre szükséged lesz a jövőben. S ha sikerül szokássá alakítanod, nyert ügyed van."

Ha én meg tudom tanulni ezt a leckét hetvenévesen, akkor te is képes vagy rá
írja egyik bejegyzésében.

Tartalmaihoz rendszeresen fűz olyan gondolatokat, tanácsokat, amik nem csak az idősebb, hanem minden korosztály számára megfontolandóak lehetnek.

Instagramos mottója: Az órát vissza nem állíthatod, de újra felhúzhatod.

Nézegess további fotókat Joan Instájáról a Galériában!