Anyukám csúsztatott palacsinta receptje

Anyukám csúsztatott palacsinta receptje
Forrás: Kedves Katalin

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

H

Hazatértem vidékre, még mielőtt bevezették a kijárási korlátozást. Most tehát megint anyukám főztjét ehetem. Többek között a csúsztatott palacsintáját, ami mindig brutálisan jól sikerül.

Én még nem találkoztam emberrel, aki ne szerette volna a palacsintát. De ha találkoztam volna vele, elnyerte volna a szimpátiámat pusztán azzal, hogy megehettem volna az ő palacsintáját is. Mert nálam akár minden nap bekerülhetne a menübe a túrós, a lekváros, a kakaós, és uram bocsá' én bizony kristálycukorral töltve is megeszem bármikor. Ennél persze sokkal szofisztikáltabb változatt a csúsztatott pali, elkértem anyum receptjét, és már osztom is!

Tészta

  • 6db tojás
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej
Kép

A töltelékhez

  • 20dkg darált dió hozzá ízlés szerint cukor (ki mennyire szereti cukrozva, kb 10 dkg)
  • Mazsola
  • Citromhéj
  • Ízlés szerint lekvár, a legjobb a baracklekvár.
Kép

Recept

Vegyél két tálat, válaszd szét a tojásokat, a sárgájához tedd hozzá a 6 csapott evőkanál cukrot. Robotgéppel habosra keverd ki, add hozzá a 6 púpos evőkanál lisztet, és apránként a tejet. Verd fel a tojásfehérjét és add hozzá ehhez a masszához, majd óvatosan keverd össze. Közepesen sűrű habos masszát kapunk.Felhevített, beolajozott palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat, de csak az egyik oldalukat. Az első palacsintát a sült aljával csúsztasd a tányérra és úgy szórd rá a tölteléket, a következőt már erre a sületlen felével borítsd rá. (Mindig a sült fele van felül és azt kened be a töltelékkel.) A töltelék elkészítéséhez a darált diót összekeverjük az ízlés szerinti cukorral, mazsolával és a reszelt citromhéjjal, úgy rétegezzük a palacsintákat, hogy az egyik palacsintát lekvárral kenjük meg, a másikat pedig megszórjuk a diótöltelékünkkel. Ezt addig folytatjuk, ameddig el nem fogynak a hozzávalók. :) A tetejére díszítésként maradék diótöltelékünket használhatjuk.

Jó tanács

Ha úgy látod, hogy túl lágy maradt a palacsinta, akkor 10 percre tedd be a “tortádat” 180 fokra. :)

Tovább olvasok
Kép
Megnéztem Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán önálló estjét

A „Többet magunkról” című darabbal a Grecsó név végérvényesen összművészeti branddé vált. Jobb nem is történhetett volna vele.

Kép
A tehénpuki és -böfögés életveszélyes!

A szarvasmarhák tejet és húst adnak nekünk. És jó sok metánt. A metán meg az egyik legveszélyesebb üvegházgáz: a klímakatsztrófához nagyban hozzájárul. De most úgy tűnik, a metánnak annyi.

Kép
Dubajban az anyák szülés után mell- és hasplasztikát is kérhetnek - ez ott természetes

Anyukák mesélnek, milyen a terhesség és a szülés Dubajban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban és Angliában.

Kép
Másfél évtized után elengedtem az örökbefogadást, és most boldog vagyok

Nem esett teherbe, de kétségbe sem. Járta az egészségügy rondabugyrait, a kórházakat, a borsos árú magánrendeléseket, a meddőségi klinikákat. Végül az örökbefogadás mellett döntött. Üdvtörténet nincs, mégsem vág eret magán emiatt. Ági kálváriája és felszabadulása.

Kép
Vérnyomáscsökkentő ételek

A szívbetegségek elkerüléséhez a magas vérnyomás az a kockázati tényező, amit az összes közül a legkönnyebb orvosolni. A megfelelő étkezéssel sokat segíthetsz!

Kép
Hogyan kérj meg valakit, hogy vegyen fel maszkot, a pszichológus szerint

Egy amerikai terapeuta háromlépéses módszert ajánl arra az esetre, ha barátaid vagy családtagjaid nem lennének hajlandók maszkot viselni.

Kép
Fényevőtől a mindenevőig – 5 anya beszélget arról, hogy eszik a gyerek

A legújabb Mesélj, Anyukám! podcast beszélgetésben alaposan kiveséztük, hogy kinek milyen evő a gyereke és még egy szakértőt is hívtunk, aki ellátott minket pár jó tanáccsal!

Kép
Még csak ősz van, de a síszezont hivatalosan is megnyitom!

Mert tévedés, hogy több centis hóban lehet csak felcsatolni a léceket. Sőt mi több, számtalan előnye van, ha már hónapokkal hamarabb beveszitek a tanpályákat.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem