Ingyenes családi programok az első őszi hétvégére - hogy legalább erre ne kelljen most költeni

Borítókép: Ingyenes családi programok az első őszi hétvégére - hogy legalább erre ne kelljen most költeni Forrás: Pixabay.com/Olya Adamovich
Ha nem merített le teljesen benneteket az iskolakezdés és van kedvetek programozni a hét utolsó napjaiban, pillantsatok bele ajánlónkba; érdemes.

Elérkezett a szeptember és mindenki az iskolakezdés bűvöletében él. Ha marad egy kis időtök a hétvégén és kiruccannátok valahova, feltétlenül nézettek bele első őszi ajánlókba. Erre a hétre csupa-csupa ingyenes programot gyűjtöttünk nektek, hogy legalább erre ne kelljen költeni.

Trilla Fesztivál

Szeptember első hétvégéjén jön a Trilla, a népdal alternatív ünnepe. Az ingyenes kültéri fesztiválnak Martonvásár festői parkja ad otthont. A Főtéren és a Brunszvik-kertben két színpadnál lehet majd koncerteket hallgatni és különböző családi, kreatív programokon részt venni, mellette pedig szabadon látogatható a vásártér, ahol kézműves portékák és izgalmas kézműves foglalkozások várnak.

Forrás: Szélforgó

Kolibri Fesztivál

Harmincadik alkalommal rendezi meg a főváros legnagyobb gyerekszínháza, a Kolibri évadnyitó fesztiválját a színháznak is otthont adó Jókai téren. A nap folyamán nem csak az ő előadásaikból szemezgethettek, de remek meghívott társulatok is fellépnek. Eljön többek között a Kabóca Bábszínház Veszprémből, a Bóbita Bábszínház Pécsről és a Báb-Szín-Tér Kaposvárról.

Forrás: Szélforgó

Ingyenes koncertek, előadások városszerte

A hétvége folyamán több helyszínen is találhattok ingyenes gyerekelőadásokat, ezekből is gyűjtöttünk egy csokorra valót. Szeptember elején zajlik az Ars Sacra Fesztivál, amelynek keretében több szabadtéri gyerekelőadást is tartanak. Szombaton a Bazilika előtti színpadon lép fel a Kaláka Volt egy fakatona című műsorával, vasárnap pedig a Mátyás templom melletti parkban nézhetitek meg Fabók Mancsi előadását A háromágú tölgyfa tündéréről. Ugyancsak vasárnap a Dunakeszi Feszt keretében Halász Judit ad koncertet a dunakeszi Katonadombon.

Forrás: Szélforgó

Helyi fesztiválok

A városban több helyen tartanak a kerületek nyárzáró, őszköszöntő fesztivált, íme néhány esemény a széles hétvégi kínálatból. A József Attila-lakótelepi Nagyjátszótéren lakótelepi mulatságot tartanak szombaton, melyen fellép többek között a Fabula Bábszínház és az Apacuka. A békásmegyeri családi napon jurta- és ostorbemutatót és a Fehérlófia színpadi változatát nézhetitek meg. A Bikás parkban rengeteg sportprogram, gyerekprogramok, színpadi események, kézműves vásár és food truck gasztrofesztivál is várja az érdeklődőket.

Forrás: Szélforgó

Egy nap a természetben

Ha inkább a természetben töltenétek szeptember első hétvégéjét, akkor ajánljuk figyelmetekbe a Határ úti Kiserdőben rendezett kétnapos Kiserdő Fesztet, ahol a kerekasztal-beszélgetések mellett sport- és gyerekprogramok is szerepelnek a kínálatban. Hidegkúton horgászversennyel egybekötött családi napra várnak kicsiket és nagyokat, Szentendrén pedig a templomkertben kreatívkodhattok a Nyitott Templomok Hétvégéjén.

Forrás: Szélforgó