Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt!

Borítókép: Lehet örülni, hölgyek: jön az első lebomló, környezetbarát terhességi teszt! Forrás: meetlia.com
Nézd meg, hogyan működik a jövő terhességi tesztje!

Belegondoltál már, hogy mi minden változott körülöttünk az elmúlt 30 évben? A fekete-fehér tv-ből lapos, szuperokos, élethű képet közvetítő berendezés lett; a tárcsázós telefonok már szinte teljesen feledésbe merültek az okosmobilok korában, és a számítógépeink is mindent megcsinálnak már helyettünk.

Tudod, mi az, ami mindezen idő alatt, azaz 1987 óta szinte semmit sem változott?

Igen, kitaláltad: a terhességi teszt.

A terhességi tesztek azóta maximum a formájukban, csomagolásukban lettek kissé mások, de a mai napig igaz rájuk az, hogy megvásárlásukkal nemcsak a terméket rejtő dobozt, hanem még a védőzacskót és magát a műanyagból készült tesztet is egyszeri használat után azonnal a háztartási szemét, illetve bizonyos részeit a szelektív hulladékok közé száműzzük. Arról nem beszélve, hogy a legtöbb teszt korántsem nevezhető diszkrétnek, hiszen a kidobott műanyag ott éktelenkedik a kukánk tetején, így pedig igazán nem egyszerű eltitkolni a magunkon végzett ellenőrzést.

Forrás: meetlia.com
A tesztelő felület higiénikusan lett kialakítva, egy plusz eltávolítható réteg védi.
De kapaszkodjatok meg, 2018 közepétől már nemcsak Amerikában, hanem világszerte is piacra kerül az az innovatív terhességi teszt, ami egymagában megoldást jelent a diszkréció, a megbízható eredmény és a hulladékcsökkentés problémájára.

A Lia Diagnosics nevű vállalat tervezte, tesztelte és jelentette be az első környezettudatos terhességi teszt megjelenését.

Forrás: meetlia.com
A termék wc-n lehúzható, de akár komposztálható is.
A Lia nevet viselő teszt 99 százalékos pontossággal mutat eredményt, mindemellett WC-n lehúzva azonnal megkezdi a lebomlást, 3 hónapig talajban komposztálva pedig 98,2 százaléka bomlik le a terméknek.

A papírból készült teszt teljes mértékben úgy működik, mint az eddig ismert tesztek többsége. Egy dolgot leszámítva. Mutatjuk:

Mintát már most is lehet belőle rendelni 10 dollárért, egy tetszőleges, nőket segítő szervezetnek történő adományozással a gyártó weboldalán.