Felejtsd el az alfát, válaszd a szigmát!

Borítókép: Felejtsd el az alfát, válaszd a szigmát! Forrás: Pixabay
Domináns, határozott, vonzza a tekinteteket és mindenki az ő kedvében akar járni. Igen, ő az alfa-hím. De képzeld, nem minden esetben ő a nyerő! Mert már itt vannak a szigmák, akik még őket is megelőzik népszerűségben. S hogy miről ismered fel őket? Lássuk csak! És ráadásként mutatunk 7 híres szigma férfit is!

Miről ismersz fel egy szigma férfit? Íme 7 tulajdonság, amiről azonnal tudni fogod, hogy szigmával van dolgod!

Ellenállhatatlan

A szigma-hím magabiztos, stabil értékrenddel bír, nem keresi a feltűnést, mégis mindig a középpontban van. Nem hangoskodik, nincs szüksége megerősítésre másoktól, higgadt és összeszedett. Mágnesként vonzza az embereket, pedig a szigma inkább introvertált, mégis különleges és ellenállhatatlan a kisugárzása.

Konvencióktól mentes

Míg az alfa lételeme a versengés, a harc, a szigma nem vesz részt ezekben a játszmákban. A hierarchia, a dominancia ugyanis nem jelent számára semmit. Számos társadalmi elvárást értelmetlennek tart, nem szeret sztereotípiákban gondolkozni. Ő az, akinek aztán teljesen mindegy, hogy ki, milyen vallású, bőrszínű, szexuális beállítottságú, számára mindenki egyenlő. Egy szigmának nem mondhatod meg, hogyan viselkedjen, öltözködjön, megvan a saját, belső iránytűje, amit mindennél fontosabbnak tart. Nem akar mások elvárásainak megfelelni, csak akkor változik, ha ez a késztetés belülről jön.

Szabályszegő

A szigma a társadalmi szabályokat, amelyekkel nem ért egyet, egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Nem tűri a zsarnokoskodást, az értelmetlen és céltalan rendelkezéseket. Nem is igazán jó beosztott, legtöbbször saját vállalkozást irányít, amely megadja számára a rugalmasságot és a szabadságot.

Született vezető

Bár általában magányos farkas, aki szereti az ügyeit maga intézni, ugyanakkor kiváló vezetői kvalitásokkal rendelkezik. Szenvedélyes és elhivatott, aki remekül ért hozzá, hogyan motiváljon másokat. Mivel a hierarchiát nem tartja sokra, munkatársait teljesen egyenrangúnak kezeli, de haverkodni sem fog soha velük.

Nem keresi a luxust

Egy szigma nem a külsőségekben keresi a boldogságot; ahhoz, hogy sikeresnek érezze magát nincs szüksége luxusra. Az emberi értékeket tartja fontosnak és nem akarja magát drága holmikkal és státuszszimbólumokkal körbevenni. Még akkor sem vásárol luxusautót, kacsalábon forgó palotát, ha megtehetné. Mindez egyszerűen nem érdekli. Az élményekért, az utazásért, a kihívásokért (amiket rendszeresen maga elé állít) viszont rajong.

Nem találod a közösségi oldalakon

Egy igazi szigma ritkán reklámozza magát közösségi felületeken. A magamutogatás olyannyira távol áll tőle, hogy sokszor még Facebook fiókja sincs. Befelé él és ezért sokan titokzatosnak, mások gőgösnek titulálják, pedig erről szó sincs, egyszerűen csak szereti megélni a dolgokat a maguk szépségében és természetességében, minden hivalkodás és felhajtás nélkül és nem tartja fontosnak, hogy idegenekkel személyes élményeket osszon meg.

Magának való, miközben mágnesként vonz másokat

A szigmának nagy személyes térre van szüksége, éppen ezért szívesen és gyakran van egyedül. Titokzatosság lengi körül, ami leginkább introvertáltságából fakad. Intelligens és önálló, ami mágnesként vonzza a nőket, férfiakat egyaránt.

És végül, de nem utolsósorban következzenek a leghíresebb szigma-példányok! Nem rosszak, nemde?