Féltékeny voltam a nőcis ikertestvéremre, aztán egyszer bajba került, és megmentettem

ikrek,testvérek,szeretet
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

F

Flóra mindig árnyéknak érezte magát szexi testvére mellett. De amikor Dorka bajba került, ott volt, és megvédte.

Az ikertestvérek közül az egyik mindig vonzóbb. Amikor Dorka bárhol feltűnt a darázsderekával, a hosszú loboncával és vonzó gribedlijével, én, a szemüveges okostojás árnyékká fakultam mellette. Dorka (aki félórával korábban született, mint én) harsány volt, nevetős, vidám, én pedig félénk és introvertált. Meg se nyikkantam, a fiúk rám se néztek. A szüleink őérte rajongtak, engem elkönyveltek okos, de furcsa különcnek.

Gimiben egy osztályba jártunk. Dorka élénk volt és intelligens, én szintén jó tanuló, de csendes. Csak a könyvek között éreztem jól magam, amíg ő diszkóba járt. Én a homályos szobák mélyére bújtam, ő pedig a sugárzó napfényt szerette. Nem sok közös témánk volt. Egyre kevesebbet beszélgettünk, egyre távolabb kerültünk. Az egyetem idejére majdnem teljesen elidegenedtünk egymástól.

Ő műszaki érdeklődésű volt, én a bölcsészkarra jártam. Kialakult a saját társaságom, amellyel véletlenül sem kereszteztük a testvérem útjait. Otthon külön szobát kaptunk, udvariasan beszélgettünk, ha kellett, de inkább nem érintkeztünk.

A huszonkettedik szülinapunkat mindketten a saját barátainkkal akartuk megünnepelni. Mit tesz isten, pont egy bárba sodort bennünket a véletlen. Képzelhetik, mit éreztem, amikor megláttam az én gyönyörű nővéremet a társaság középpontjában trónolni az aranyszínű ruhájában! Péntek este volt, minden bár tömve, esélyünk se volt a barátaimmal más helyet találni. Leültünk a lefoglalt asztalhoz, tartózkodóan intettem a tesómnak. Dorka, a társasági ember, persze rögtön odajött, csacsogott, nevetgélt, egyből elbűvölte a barátaimat. És pedig gyűlöltem őt. Az összes gyerekkori emlék rám szakadt: mint megfakult fényképek, vonultak el sorban a szemem előtt.

Dorka kapja a legnagyobb szelet tortát. Dorka kapja a kék párnát, ami nekem is sokkal jobban tetszik a zöldnél. Dorkába szerelmes Martin, akiért én is odavagyok. Dorkát bámulják a buszon, amikor Velencébe utazunk. Dorkát faggatja a rokonság, hogy mi a helyzet a fiúkkal. Dorka, mindig csak Dorka, én pedig a háttérben állok szemlesütve.

Gyűlöltem. Azt kívántam, bárcsak eltűnne.

Egyik Martinit itta a másik után, és egyre harsányabb, egyre feltűnőbb lett. Az aranyszínű ruha alól elővillant a combja. Az arcán elkenődött a festék. A barátaim, akik eleinte el voltak varázsolva tőle, most már a fejüket csóválták. Na, akkor egy kicsit jobban éreztem magam. Nem szép öröm a káröröm, de – életemben először – boldogan átengedtem magam neki.

Aztán Dorka egyszer csak eltűnt.

Mikor nem került elő tíz perc múlva sem, rossz érzés fogott el. Eszembe villant egy nagydarab pasi, aki a bárpultnál ült, és folyamatosan fixírozta a testvéremet. Körülnéztem: őt se láttam sehol.

Mindjárt jövök, mondtam a barátaimnak, és elindultam a nővéremet megkeresni. A bár több szintes volt, tele részeg emberekkel, táncolókkal, sötét sarokban csókolózó párokkal. Dorkát nem láttam sehol.

Akkor ijedtem meg igazán, amikor felhívtam, és nem vette fel. Dorkához hozzá volt nőve a telefonja, még a vécére is mindig magával vitte. Kimentem a kocsmából, és szólongatni kezdtem.

A sötét, kihalt utcán egy kapualjban gyűrögette szegényt az a nagydarab pasi. Dorka védekezett, igyekezett eltolni magától, de törékeny termetével esélye nem volt a megtermett fickóval szemben. A fickó próbált az aranyszínű ruha alá nyúlni, a másik tenyerével pedig befogta a nővérem száját.

Egy pillanat alatt cselekedtem. Megálltam tőlük 2 méterre, higgadtan kikerestem a segélyhívót, megnyomtam a hívásgombot, és ráüvöltöttem a férfira.

– Most hívtam a 112-t! – és felé mutattam a telefont. – Látod? Azonnal engedd el!

A határozott hang és a rendőrséggel való fenyegetőzés hatott. A férfi hátralépett. Dorka lepottyant a földre, és elsírta magát.

– Jól van, nem kell pattogni… – mondta a pasi szinte védekezően, és elröhögte magát. – Mondd meg ennek a kis kurvának, hogy máskor ne öltözzön így, ha jót akar magának! – és elment.

Dorka zokogott. Leültem mellé, és átöleltem. A rossz érzések, a gyűlölet, a káröröm, a féltékenység egyszerre eltűntek. Csak a tesóm és én voltunk ott.

Mikor lecsillapodott, olyan jót beszélgettünk, mint már nagyon régen. Dorka válságba került. Az egyetem nem ment olyan jól, ahogy szerette volna, Laci, az aktuális pasi pedig dobta az exbarátnője kedvéért.

– Teljesen kivagyok. Istenem, de irigyellek a higgadtságodért! – sóhajtotta, majd rám nézett. – Tudtad te, hányszor akartam a gimiben olyan csendes és kedves lány lenni, akit mindenki szeret?

Nagyot néztem.

– De hát téged szeretett mindenki!

Legyintett.

– Ugyan. Te voltál az, akiről mindenki elismerően beszélt. Én csak a szép, de lökött lány voltam a béből. Látod, most is milyen helyzetbe keveredtem… veled sosem fordulhatna elő ilyesmi.

Ráébredtem, hogy az ikertesóm mindvégig hasonló érzésekkel küszködött, mint én. Elöntött a szeretet, és a megkönnyebbülés.

– Tudod mit? Menjünk haza, és aludjunk közös szobában, úgy, mint régen!

Elmosolyodott.

– Oké. De enyém a kék párna!


Valójában nem feltétlenül azért támadnak meg nőket, mert kihívóan öltözködnek. Bizonyíték erre a következő galéria:

Nézd meg a galériánkat>10 kép
Még hogy miniszoknya... Egy fotográfus megörökítette, milyen ruhákat viseltek ezek a nők, amikor szexuálisan bántalmazták őket
Tovább olvasok
Kép
7 dolog, amiért sosem szabadna bocsánatot kérned

Gyakran érzel obűntudatot? Hibásnak érzed magad olyasmi miatt, amit nem te rontottál el? Ha igen, akkor neked is le kell szoknod arról, hogy mindenért bocsánatot kérj!

Kép
Totál szívás – Öt dolog, amit a robotporszívómtól tanultam

A karanténban mindenféle technikai kütyübe ruháztunk be. Komplett irodává alakítottuk a konyhát, a gyereknek játszótérré a nappalit. De arra is rájöttünk, hogy minél többet tartózkodunk otthon, annál nagyobb lesz a dzsuva. Így jött végül a képbe a robotporszívó – ami kísérteties egy teremtmény. Mire megtanulta a lakást, én is tanultam tőle öt dolgot.

Kép
35 dolog, amit eddig nem tudtál Joe Bidenről

Joe Biden lesz Donald Trump kihívója a 2020-as amerikai elnökválasztáson. Vessünk egy közelebbi pillantást a politikusra, aki az egész életét a nyilvánosság előtt töltötte.

Kép
Napi horoszkóp július 3.: a Skorpiók ügyei jól alakulnak, a Bakokban túlteng az energia

A hét utolsó munkanapján is érdemes elolvasnod a horoszkópod, hisz ma is izgalmas üzeneteket rejtenek az egyes csillagjegyek!

Kép
Kicsúszik a kezükből az irányítás? Meghan és Harry az Instagram miatt aggódnak

A "királyi" felületeket már nem használhatják, új profiljuk pedig egyelőre nincs.

Kép
A természetes izzadásgátlás 6 alapelve

Egyszerű életmódbeli változtatások segítségével is megelőzhető, vagy csökkenthető a hónalj izzadása és a szagok intenzitása. Mutatjuk, mire figyelj oda!

Kép
Hogyan ismertem fel egy hajléktalanban egy régi ismerőst?

Franciska egy kis faluból jutott be a budapesti bölcsészkarra, és megrázó találkozás részese volt. Megírta, elmeséli.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem