II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg házassága: ritkán látott fotók és izgalmas történetek a királyi párról

II. Erzsébet királynő,Fülöp herceg Forrás: getty images
II. Erzsébet királynő több, mint 70 éve ment hozzá férjéhez, és bár voltak nehéz időszakaik, mai napig házasok!

Már önmagában az elég szép teljesítmény, ha az emberek elmondhatják magukról, hogy közel 71 éve házasok. Pláne akkor, ha híresek, és az egész világ őket figyeli; Hollywoodban már sokszor bebizonyosodott, hogy ez tönkreteheti a kapcsolatokat! Mégis, II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg évtizedek óta együtt vannak. 1947 novemberében keltek egybe, és bár a házasságuk sosem volt zökkenőmentes, ők mégis mindezek ellenére kitartottak egymás mellett.

Most elhoztunk néhány információt a királyi párról, és olyan fotókat is, amelyeket talán még sosem láttál róluk!

Talán te is hallottad már, hogy II. Erzsébet királynő és férje valójában egymás távoli rokonai. Fülöppel ugyanis harmad-unokatestvérek; a királynő nyolc éves volt, amikor egy esküvőn először találkozott a nála pár évvel idősebb fiúval. Öt évvel később ismét összefutottak a Dartmouth-ban található neves egyetemen, és ekkor Erzsébet azonnal beleszeretett a férfiba. Levelezni kezdtek egymással, majd 1946-ban Fülöp megkérte VI. György király lányának kezét.

A király viszont nem volt túl boldog lánya választása miatt. Tartott a brit nép véleményétől, hiszen Fülöp mégiscsak egy görög herceg volt, ráadásul nem is igazán tudtak jól kijönni egymással. Mégis, támogatta II. Erzsébetet, így ő végül hozzámehetett a férfihoz, akit szeretett. Fülöpnek viszont elég sok áldozatot kellett hoznia a házasságért.

Például brit állampolgárrá kellett válnia, sőt, esküvőjére német származású rokonait meg sem hívhatta. Ezért például három lánytestvére sem lehetett jelen, mert azok német férfiakhoz mentek hozzá. VI. György király pedig az eljegyzésüket sem akarta bejelenteni hivatalosan, míg lánya be nem töltötte a 21-et, így addig nem is igazán beszélhettek kapcsolatukról, sőt, együtt sem nagyon mutatkozhattak.

A cikk még nem ért véget: a galériában még több ritkán látott fotót találsz, és további izgalmas történeteket olvashatsz róluk!