Így vette rá a kamaszait, hogy végre rendet rakjanak a szobáikban

Borítókép: Így vette rá a kamaszait, hogy végre rendet rakjanak a szobáikban Forrás: Getty Images
Megelégelte, hogy a fiatalok a fülük botját se mozdítják a sokadik kérésére; ezért egy trükkös módszert vetett be egy apuka. Kérdés, meddig tart ki a hatása; ezt a poént ugyanis nem nagyon fogja tudni többször elsütni.

Már megint hány pohár van a szobádban? Láthatatlan vendégeid voltak, kisfiam? És az a két pár zokni ott a polcodon, meg az asztalod alatt, gombócba gyűrve? Azok is mióta vannak ott.? Ez a rengeteg póló is elől, össze-vissza gyűrve, dobálva..miért nem rakod ki a mosásba, ami oda való? - záporoznak a kérdéseim a megdöbbent fejet vágó kiskamaszomra. A szemem sarkából megpillantok egy széttrancsírozott chipses zacskót is; ekkor úgy döntök, inkább feladom. Nem gyakran nyitok már be a szobájába, mert azt nem lehet ám „csak úgy”, hogyan is képzelem. Erre hivatkozva viszont takarítani és rendet rakni is majdnem ilyen „sokszor” szoktam nála.

Meghagyom neki, amit meg is csinál időről időre, csak győzzem kivárni. A porszívóval már egyre nagyobb a barátság, de a cuccait elpakolni, rendet vágni, no az olyan, mintha a fogát húznák.

Nem így egy brit apuka, aki nem nyugodott bele abba, hogy hiába beszél nekik, kéri őket, hogy tegyenek rendet; a gyerekei rá se rántanak; miközben a kupi egyre csak nagyobbra nő a szobáikban.

„Kamasz gyerekeink vannak. Napi szinten megy a veszekedés; számtalanszor megkértem már őket arra, hogy ne vigyenek be ennivalót a szobájukba. Az evés helye a konyha, az étkező. Vagy ha be is viszik, akkor legalább ne hagyják ott napokig a morzsás, kajamaradékos tányérokat” – panaszolja Chad McHunt. „Próbáltam rájuk ijeszteni, hogy majd emiatt megjelennek az egerek, akik szépen elszaporodnak. Ezzel sem tudtam őket kizökkenteni. Úgy döntöttem, a tettek mezejére lépek” – meséli.

Itt jön a barnarizs a képbe. Fogtam egy marokra valót és szétszórtam a szobáikban; tettem a szekrényeikbe, az ágyuk alá, sőt pár szemet még az ágyneműikre is. Nos, a barna rizs erősen emlékeztet az egérürülékre.

So, I have teenage kids. I’m always arguing with them about not eating in their room, returning dirty dishes to the...

Posted by Chad McHunt on Saturday, April 17, 2021
Nem is magyarázom tovább, a gyerekeim, amikor meglátták, tiszta pánikba estek. Azóta rendet tartanak maguknál
így McHunt.

Kérdés persze, hogy miután az ötletét a Facebookon is megosztotta, mennyi esélye van annak, hogy ezt a „poént” még egyszer el tudja sütni. Ha a kamasz gyerekei is fel-felnéznek a közösségi hálóra; akkor nem valószínű, hogy a trükk be fog jönni újra.

Addig is, amíg a kiskamaszok teszik a dolgukat, az alábbi tippek neked segíthetnek a gyors, ám hatékony rendkrakásban