Így vedd le a gyűrűt, ha feldagadna az ujjad

Borítókép: Így vedd le a gyűrűt, ha feldagadna az ujjad Forrás: Pixabay.com/ Pexels
Nyáron, a melegben megdagadnak az ujjaink. Ennek kellemetlenségét persze csak akkor vesszük észre, amikor már szorítja a gyűrű az ujjunkat. Mutatjuk, hogyan tudod fájdalommentesen levenni a gyűrűdet.

Előfordul, hogy olaj fröccsen az ujjunkra és érezzük, ahogy pillanatok alatt kezd feldagadni a sérülés helye. Várandóság alatt is gyakori a végtagokon jelentkező ödéma. Allergiás reakció is lehet a duzzanat, de egy rovarcsípés is hasonló változást és érzetet eredményez.

Ha a kéz feldagadása a nyári kánikula következménye, akkor jó, ha tudjuk mi is okozza mindezt. Testhőmérsékletünk szabályozása leegyszerűsítve a következő: Az érzékelt hő hatására kitágulnak a véredények, mely következménye, hogy a bőr több hőt kezd el leadni. Ám a kitágult véredények miatt, előfordulhat, hogy a folyadék egy része a puhább szövetekbe is átszivárog. Ha ez megtörténik, akkor az adott terület feldagad. Ez az állapot eltarthat a nyári melegben 1-2 napig is. Ám addig is fontos, hogy a gyűrű lekerüljön az ujjról.

Mutatunk egy videót, amivel biztos sikerrel és –a legfontosabb- fájdalommentesen le tudod varázsolni a gyűrűd a megduzzadt ujjadról:

A videó forrása: YouTube- DaveHax

Első lépés:

Szerezz be egy vékony szalagot, ami lehet textilből is, de a műanyag is tökéletes lesz. Vegyél magadhoz továbbá egy fogpiszkálót is.

Második lépés:

Óvatosan igazgasd, a fogpiszkáló segítségével a gyűrű alá a szalagot az ujj vége felől, a kéztő irányába.

Harmadik lépés:

Az ujjvég irányába, kezd az ujjra rátekerni a szalagot. Nehogy szorosan tekerd rá, nem az a lényeg, hogy összenyomd az ujjad.

Negyedik lépés:

A kéztőnél lévő szalagvéget lassan kezd letekerni az ujjról. Észre fogod venni, ahogy tekeredik le a szalag, úgy vándorol le az ujjról is a gyűrű. Hogy megkönnyítd a műveletet, cseppents az ujjra egy kevés mosogató gélt, az csúszósabbá teszi a bőrt és megkönnyíti a gyűrű lefejtését.

Galériánkból azt tudhatod meg, mi mindenre jó a fogkrém: