Másképp randizunk majd a járvány után – állítják a szakértők

Borítókép: Másképp randizunk majd a járvány után – állítják a szakértők Forrás: Getty Images
Lassul, mélyül, így marad? Merthogy csakúgy, mint az energia, az ismerkedés sem vész el, csak átalakul.

A következő összeállítás kivonat a bustle.com elemző cikkéből.

Mióta beütött a koronavírus, szüntelenül megy a totózás, hogy vajon milyen hatással lesz a nagy krach a szerelemre. Mit művel a párokkal az összezártság, baby boom-ra vagy válás cunamira készüljünk, mit tehetsz, hogy ne aludjon ki a tűz és hogy mentsd meg a kapcsolatod, ha már kezdenétek egymás agyára menni.

De mi a helyzet a másik oldallal, akiknek az izoláció közepén leginkább könyveken és sorozatokon keresztül van részük románcban? Optimistább napjainkon a szingli barátnőimmel tenyérdörzsölve várjuk, hogy újra kinyíljon a világ. Nagy reményeket szövögetünk új alapokra helyezett társas kapcsolatokról, kölcsönös tiszteletről, véd-és dacszövetségekről.

Összegabalyodnak-e még a közeljövőben bulikban az emberek, a teketóriázást felváltja a betonbiztos elköteleződés, köddé válik végére a ghosting? Milyen trendek várhatóak ezentúl a randizásban?

Lassul a tempó

A bezártság egyik következménye, hogy általánosságban véve lelassul az élet - ez ugyanúgy igaz a randizásra is. Ha épp a kijárási korlátozás előtt vagy alatt ismerkedtél össze valakivel, a személyes találkozókat egy darabig felváltja az online kommunikáció. "A párkeresők most többet beszélgetnek és jobban megnyílnak egymásnak, amitől mélyebb kötődés tud kialakulni" - mondja Jaime Bronstein pszichológus.

tovább hódít az online

A járványhelyzet egyértelműen a netes párkeresés irányába tolja a trendeket. Azok a szinglik, akik korábban idegenkedtek az ismerkedés ezen formájától, az izoláció alatt jobban kedvet kapnak, hogy próbát tegyenek.

Két lépés távolság

Még csak másfél hónapja került be a szociális távolságtartás fogalma a szótárunkba, de úgy tűnik ez a rövid idő is nagy hatással van ránk. Carrol Winer közegészségügyi szakértő szerint a fizikai közelség mostantól sokak számára aggályos lesz, ami nagyban befolyásolja az ismerkedési szokásokat is.

Fokozott elővigyázatosság

"Az első találkát megelőzően jelentősen többet fognak beszélgetni az emberek és jobban meg fogják szűrni ki az, akivel végül valóban randiznak. Akarva, akaratlanul is mérlegelni fogják, hogy ki az, akiért megéri kockáztatni egy esetleges fertőzést - a vakcina feltalálása előtt" - mondja Dr. Margaret Seide pszichiáter.