A részletek a legfontosabbak: így választhatod ki a legjobb húst a hentesnél
Ha gyakran főzöl és sütsz húsos ételeket, biztosan megtapasztaltad már, hogy időnként nem olyan egyszerű kiválasztani a legjobb minőségű hozzávalókat a boltok polcairól. Néha ugyanis megtévesztő lehet a húsok csomagolása, vagy akár az, ahogy a pultban tárolják őket; lehet, hogy épp a zsírosabb, kevésbé szép része van takarásban. Sőt, néha még első tapintásra sem tudod megmondani, hogy a hús mennyire lesz jó minőségű. Így sok esetben ezt már csak akkor tapasztalod meg, amikor a konyhában épp nekiállnál a főzőcskézésnek.
Szerencsére nem kell örökké zsákbamacskát játszanod, ha húst szeretnél vásárolni. Bizonyos praktikák alapján ugyanis könnyű megállapítani, hogy a csirkemell, a sertés vagy a marhahús mennyire volt helyesen tárolva, és hogy egyáltalán megfelelő-e a minősége számodra.