Megható: egy zuglói ovi megüzente a gyerekeknek, hogy hiányoznak

óvoda,üzenet,gyerek
Forrás: Zuglói Mókavár Óvoda

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

„Gyerekek, nagyon hiányoztok nekünk! Szeretünk benneteket! Hamarosan újra együtt leszünk. Vigyázzatok magatokra! Maradjatok jókedvűek! Ti is sokat gondoljatok ránk!”

A Zuglói Mókavár Óvoda tizennégy dolgozója készítette ezt a feliratot, hogy így üzenjen a hozzájuk járó gyerekeknek.

óvoda,üzenet,gyerekek
Nyitó képünkre nem fért fel az összes tábla: íme, a teljes kép

Külön-külön lefotózták egymást, majd a fotókat egyikük férje tablóra rendezte, amit feltettek az óvodásaik családjait tömörítő Facebook-csoportba, a rajzokat pedig az óvoda kerítésére is kirakták.

óvoda,üzenet
forrás: Tóth Tamás

Mennyit kell tudniuk a kicsiknek?

Mint Nászné Szíjjártó Erzsébet óvodavezető meséli, egy hétvége alatt megszervezték az egészet. Kitalálták a szöveget, elosztották a megfelelő mennyiségű darabra, és ki-ki elkészítette a maga tábláját. Az alkotásokon különböző technikákat vonultatnak fel, dolgoztak filctollal, zsírkrétával és temperával is, és akadt, aki még egy kis ibolyát is a műre applikált. A rajzokon titkos kódokat is elrejtettek, amiket az ovisok megfejthetnek majd – persze nem bonyolult logaritmusokról van szó, csak a 4 ovis csoport jeléről, a méhecskéről, a delfinről, a teknősről és a katicáról. Van, aki kedvenc mesebeli állatát is megörökítette (az unikornisra gondolunk, bal felül).

Az akcióban mindenki részt vett, aki tudott, a konyhástól a kertészig, a dadustól az intézményvezetőig. Mint Seer Frida óvodavezető-helyettes mondja, nagyon jó hangulatban telt a fotózás, volt, akit alig lehetett lekapni, mert annyira nevetett. Már ezért megérte…

óvoda,üzenet
forrás: Tóth Tamás

Nászné Szíjjártó Erzsébet az óvoda karantén alatti mindennapjaiba is beavat: talán meglepő, de ők majdnem mindannyian még most is bejárnak, és rengeteg dolguk van a fertőtlenítéstől kezdve az óvodai ügyelet megszervezéséig és a rendhagyó beiratkozás megvalósításáig. (Természetesen elővigyázatosak, maszkot, kesztyűt viselnek, távolságot tartanak egymástól.) Ezen kívül a pedagógiai programjukhoz kapcsolódó módszertani anyagon is dolgoznak. A kert gondozásához, beültetéséhez is hozzáláttak. A szemközti ház egyik lakója, amikor észrevette, min munkálkodnak, magnót tett az ablakba, hogy zenével szórakoztassa őket munka közben (Vámosi-Zárayt választott).

Az óvónők továbbra is aktívan tartják a kapcsolatot az ovisaikkal videóüzenetek és a szülőknek küldött játékos ötletek formájában. Egyszer az intézményvezető maga is feltöltött egy videót, amelyen mesét mond a gyerekeknek – úgy érzi, bátor vállalkozás volt a részéről több száz család elé leülni mesét mondani úgy, hogy nem kap visszajelzést. Azaz dehogynem kap, csak kicsit késleltetve! Rengeteg család üzent és üzen azóta is az ovinak, küldik a gyerekeik alkotásait vagy mondásait, a köszönetnyilvánításokat. Az ominózus akcióra válaszul a szülők például rögtön elkezdték feltölteni azokat a fotókat, amelyeken a gyerekeik megcsodálják az ovi kerítésére rögzített rajzos üzenetet.

Mint az intézményvezető mondja, soha nem érezte még ennyire ezt a kölcsönösen támogató összetartozást a családok és az óvoda között, mint most. Szó szerint áramlik a szeretet...

óvoda,üzenet
forrás: Tóth Tamás


Nézd meg a galériánkat>16 kép
Újra gyerekek akarunk lenni! 16 mesebeli óvodaépület a Föld körül
Tovább olvasok
Kép
Ki gondolta volna, hogy a bagoly lehet ennyire cuki?

„A baglyok nem azok, aminek látszanak!” – mondta Cooper ügynök a Twin Peaks-ben. Nem hát! A baglyok tök cukik!

Kép
A négygyermekes Szántó Cecília őszinte festményei az anyaságról

Négy fiú mellett kinek van ideje hobbira? De formáljuk át a kérdést: kinek ne lenne szüksége négy gyerek mellett valami olyan alkotó tevékenységre, ami kikapcsolja, feltölti, ami csak az övé?

Kép
5 szín az otthonodban, ami rossz hatással lehet az egészségedre

Otthonunk színeinek megválasztásakor a többségnek általában nem jut eszébe, hogy milyen hatásal tud lenni a szervezetünkre egy-egy szín.

Kép
Híres nők kedvenc szépségápolási szerei 7000 forint alatt

Gyakran irigykedünk a hírességeket elnézve, miközben azt mantrázzuk: oké, de nekik könnyű, van pénzük saját edzőre, plasztikai sebészre, fodrászra, sminkesre, na meg luxusmárkák szépségápolási termékeire. De vajon tényleg minden csak pénz kérdése?

Kép
A hét leggyakoribb hiba, amit egy szobanövény-tulajdonos elkövethet

Fonnyadt a növényed? Szívfacsaró látvány, főleg mostanában, amikor több időt töltünk otthon, mint valaha. Mondanom sem kell: nem érdemes feladni, van megoldás.

Kép
A férjem megmondja a tutit, pedig én csak egy ölelésre vágyom

Tegnap kiborultam egy apróság miatt. A férjem nem értette a reakciómat, és ezen még jobban kiborultam.

Kép
Nem menstruál és eredetileg legénybúcsúkra szánták – mennyi mindent nem tudtunk rólad, Barbie

Évtizedeken keresztül rengeteg vita és pereskedés tárgya volt, mégis közel 60 éve a játékpiac egyik legkelendőbb terméke. Barbie sokkal több annál, mint holmi csinos öntőformából kikerült műanyag. Elmondjuk, miért!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem