Így tedd rendbe a gyógyszeres szekrényedet! – 5 tipp

Borítókép: Így tedd rendbe a gyógyszeres szekrényedet! – 5 tipp Forrás: wellandgood.com
A gyógyszeres szekrény rendbetétele legalább olyan fontos, mint a gardróbé! Ha nem fontosabb...

Légy őszinte! Te milyen gyakran válogatod át a gyógyszeres szekrényedet vagy dobozodat? Havonta, évente, kétévente? Nos, az ideális talán ez esetben is legalább az évszakonként lenne, akárcsak a gardróbod esetében. Hogy miért? Mert a félig elhasznált, már bontott készítményeknek hamarabb lejár a szavatossága és ha nem teszel rendet ezen holmik közt, könnyebben előfordul, hogy esetleg egy lejárt gyógyszert, orrcseppet, italport vagy folyadékot veszel magadhoz.

Ha már legalább egyszer megtörtént veled is, hogy egy lejárt fejfájáscsillapítót nyeltél le és csak azután ellenőrizted a szavidőt, amikor már nem volt visszaút, akkor pontosan tudod, miről beszélünk. Persze sok készítményre mondják, hogy 1-2 hónapig még be lehet szedni, de mi nem javasoljuk, hogy kísérletezz: bizonyára nem véletlen, hogy addig tart a minősége ameddig.

Szóval vissza a rendrakáshoz! Tudjuk, hogy ez egy rendkívül aprólékos, pepecselős munka, de az egészséged érdekében jó, ha meghatározott időközönként becsületesen megcsinálod. Íme néhány tipp, hogyan érdemes nekifognod!