Hogyan befolyásolta a koronavírus a sportolási szokásainkat 2020-ban?

Borítókép: Hogyan befolyásolta a koronavírus a sportolási szokásainkat 2020-ban? Forrás: Kyle Kranz / Unsplash
A Strava a tavalyi évben feltöltött adatok alapján érdekes összegzést hozott nyilvánosságra a felhasználók sportos szokásaival és a járvány kitörésével összefüggésben.

Az alkalmazást felhasználó 73 millió (!) ember adatai jól mutatják, milyen reakciók születtek világszerte a koronavírus kitörése óta.

Minden eddiginél többet mozogtunk!

A Strava adatai megerősítik azt, amit a legtöbben gyanítottunk: a járvány növelte az aktív elfoglaltságok mennyiségét, legalábbis egyes sportágakban. 2020-ban a platformon havonta kétmillió új tag regisztrált, heti 21,5 millió feltöltéssel. Globális szinten a Covid-19 járvány olyan aktivitás növekedést eredményezett a Straván, amilyet még soha, messze felülmúlva az előrejelzéseket.

Az Egyesült Királyságban márciustól májusig a tagok 82 százalékkal több szabadtéri tevékenységet rögzítettek, mint amennyi az év akkori szakaszában várható volt. Ezzel az Egyesült Királyság lett a legaktívabb ország globálisan. Drámai növekedés volt tapasztalható az Egyesült Államokban és Németországban is, ahol a szabadtéri testmozgásra kevesebb korlátozás vonatkozott.

Többet sétálunk és túrázunk

Noha a futás és a kerékpározás a legnépszerűbb tevékenységek a Straván, a gyaloglás, a túrázás és a beltéri keresztedzések, mint például a jóga és az erősítés is óriási növekedést mutat. Érdekes, hogy az adatok szerint a vízi sportok, például a kajakozás és a SUP is népszerűvé vált.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod!