Így készülődj egy fontos eseményre

Borítókép: Így készülődj egy fontos eseményre Forrás: Unsplash.com
Céges vacsora, díjátadó, vagy épp az első találkozás a jövendőbeli anyósoddal? Ha a naptáradat kinyitva azt látod, hogy közeleg egy fontos esemény, nem árt időben elkezdened a készülődést. Megmutatjuk hogyan!

Inspiráció

Már az esemény előtt egy héttel érdemes inspiráció után nézned legyen szó sminkről, ruháról és kiegészítőkről. Lapozz át pár magazint, nézelődj a neten és körvonalazódjon a fejedben, hogy milyen stílust szeretnél képviselni.

Szőrtelenítés

Ezután a lépés után hagyj pár napot, hogy bőröd megnyugodhasson és a lehető legideálisabb állapotában szerepeljen az eseményen. A szemöldököd körül feldagadt bőr vagy a lábadon keletkező apró piros foltok is el tudnak múlni, ha időben kezdesz neki.

Arcpakolás

Eljött a nagy nap, élesben kezdődhet a készülődés! Az esemény előtt pár órával tegyél fel egy arcpakolást, hogy a bőröd kisimult legyen és mentálisan is fel tudj készülni!

Hajpakolás

A hajad se maradjon ki a kényeztetésből. Ennek hosszabb időre van szüksége a feltöltődéshez mint az arcodnak, a fennmaradó időben el tudod készíteni a manikűröd és a pedikűröd.

Bőrradír

Ne hagyd ki ezt a fontos lépést! Ha megszabadítod a bőröd az elhalt hámrétegektől, nem csak ránézésre lesz egységesebb, érintésre pedig sokkal puhább, az arcodnak jó alapot ad az egységesen fedő sminkhez is.

Smink

Ideje elkészíteni a napokkal korábban megálmodott sminket! Válassz olyan termékeket, amikkel hosszan tartó hatást érhetsz el, így nem kell azon aggódnod, hogy lefolyik vagy elkenődik. A Maybelline SuperStay rúzsai például evés-ivás közben sem maszatolódnak el.

Frizura

Feltűzve, vagy leengedve? Ahogy neked kényelmesebb! Az elsődleges szempont, hogy te komfortosan érezd magad a választott hajviseletben.

Ruha és kiegészítők

Az legyen az utolsó lépés, hiszen tudod Murphy törvénye szerint, ha smink vagy frizura előtt bújsz a ruhádba, biztosan bepiszkolod vagy összegyűröd. Nem érdemes kockáztatni.

Parfüm

Végezetül pedig jöhet a pont az i-re, közvetlenül indulás előtt pár fújásnyi parfüm. Attól függően, hogy milyen eseményre készülsz pontosan, választhatsz könnyedebb vagy testesebb illatot. Délutáni teázáshoz például, tökéletes a Calvin Klein Eternity Air, az esti céges partyra viszont fényűzőbb parfüm dukál, mint a Jimmy Choo Fever.