Így kényeztesd a bőrödet a cudar tél után

Borítókép: Így kényeztesd a bőrödet a cudar tél után Forrás: pexels.com
A hideg hónapok alaposan megviselhetik a bőrünket, ezért érdemes egy kis extra odafigyeléssel kedveskedni számára, amikor enyhül az idő.

A folyamatos szél, a kinti és benti hőmérséklet közötti jelentős különbségek, a radiátornak köszönhető száraz levegő: mind-mind rontják a bőr minőségét, a természetes hidratáltság elvesztése pedig bőrproblémákhoz is vezethet. Nem csak a lakás nagytakarításával érdemes várnunk a tavaszt, a testünkre is ráfér egy kis kényeztetés, hogy komfortosabban érezzük magunkat.

Mit tehetsz ennek érdekében?

Belső hidratálás

A megfelelő folyadékbevitel az év minden szakában ugyanolyan fontos. Persze a nyári melegben jobban kívánod a vizet, de a többi évszakban sem szabad megfeledkezned róla. 1.5-2 liter tiszta folyadékot (azaz nem cukros üdítőt vagy kávét) kellene bevinned ahhoz, hogy a szervezeted egészségesen működjön és szinten tartsd a hidratáltságod. Kísérletezd ki, hogy neked mi a megfelelő ital, mi az, amivel ezt nem érzed megterhelőnek: a citromos-uborkás víz például megunhatatlan!

Válassz jó termékeket

Ami nyáron ideális a bőrödnek, az nem biztos, hogy télen is megfelelő. Okosan válaszd meg, hogy mivel kezeled az arcod, az átmeneti évszakokban inkább könnyed, tápláló termékeket használj. A Lancaster alkoholmentes tonikja nem szárítja még jobban az amúgy is igénybe vett bőrt, ha pedig a téli hideg az átlagnál jobban meggyötört, a Bioderma érzékeny bőrre fejlesztett termékei közül is bátran választhatsz. Ne csak az ápolásnál figyelj extrán a bőrödre! Bár a napsugarak még csak ritkán bújnak elő, most se feledkezz meg a fényvédelemről. Az Estée Lauder alapozói nem csak egyenletes fedést biztosítanak, de az SPF 30 faktor a káros sugárzástól is megóv.

Méregtelenítés és vitaminok

Biztos milliószor hallottad már „a tested egy templom” kifejezést, de vajon megfogadni is sikerült már? Ha ez eddig elmaradt, itt az ideje tényleg változtatni. Télen a vitamin raktárunk alaposan kiürülhet és hajlamosabbak vagyunk elcsábulni az egészségtelen ételek felé. Az átálláshoz kezdj egy kisebb tisztító kúrával, pár napra válj meg a hústól is, hagyj időt a szervezetednek, hogy megszabaduljon a lerakódott káros anyagoktól. Ezután állj rá egy tudatosabb táplálkozási formára, tárazz be igény zölgségekből és gyümölcsökből, és töltsd fel a vitamin és ásványianyag készletedet.