Így búcsúzhattok el a gyerek megunt játékaitól hiszti nélkül

Borítókép: Így búcsúzhattok el a gyerek megunt játékaitól hiszti nélkül Forrás: Getty Images
Nem is olyan könnyű megszabadulni attól a sok-sok kincstől!

Nálunk az a szokás a családban, hogy a megunt, de még jó állapotban lévő ruhákat, könyveket, használati tárgyakat, - így a játékokat is-, idővel odaajándékozzuk rászorulóknak. Édesanyánk korán megtanított bennünket erre, és én is igyekszem továbbvinni ezt a szép hagyományt, és megtanítani a gyerekemnek, hogy adni jó. Ez a történet mindaddig kedvesen hangzott, amíg az első matchboxot próbáltuk elcsomagolni és megbeszélni a kicsivel, hogy elküldjük egy olyan kisgyereknek, akinek nincs ennyi játéka, és nagyon fog neki örülni.

A reakció? Nos, tudjátok milyenek a gyerekek. Nehezen tudott róla lemondani. Azt mondta, szívesen adja, de látszott a szemében egy kis hezitálás, a ragaszkodás egy régi kincshez.

Persze nem a kedvenc autójától akartunk megszabadulni, hanem azoktól a kacatoktól, amik már vagy 2-3 éve ott lapulnak a szekrény mélyén és rájuk sem néz senki; a feleségem munkahelyén pedig épp adománygyűjtés volt, így azt gondoltuk ez épp kapóra jött.

Forrás: GettyImages

Nos, az lett a vége, hogy a kiválasztott játékoknak csak nagyjából a felét adtuk tovább, a másik felét ismét elővettük és hagytuk a fiunkat még játszani velük. (Azóta már ismét nem érdekesek, így talán következőre végső búcsút vehetünk tőlük.)

Amikor elmeséltem ezt a sztorit a legjobb barátomnak, jót mosolygott rajta és elmondta, hogy ők is hasonlóan jártak a lányaikkal, ám hamar alkalmazkodtak a szituációhoz, és a kezükbe vették az irányítást.

A megoldás: valami olyasmi, amit mi is csináltunk, - tehát a gyerekkel közösen eldönteni mi megy és mi marad-, de annyival megspékelték a dolgot, hogy azt mondták, csak úgy jöhet új játék, hogy egynek mennie kell.

Tehát amikor a gyerekek kértek valamit, és meg is kapták, utána otthon ki kellett tudniuk választani azt az egy valamit, ami a legkevésbé fontos nekik és az ment egy zsákba, majd mikor pár darab összegyűlt az adományládába.

Mi legközelebb ki fogjuk próbálni, ha gondoljátok tegyetek egy próbát ti is, hátha nektek is beválik! Ha pedig van saját módszeretek a játékok eltüntetésére, ne habozzatok megírni nekünk!