Idén nem csak mi, a mozgássérültek is szuper helyről nézhetik a budapesti tűzijátékot!

tűzijáték,budapesti tűzijáték,2018 tűzijáték Forrás: Getty images
Nem tudod, hogy idén honnan érdemes nézned a tűzijátékot és hogy milyen járművel tudod majd megközelíteni a helyszínt? Akkor segítünk! Abban az esetben pedig, ha van mozgássérült ismerősöd, továbbítsd neki is cikkünket, tudniillik idén végre rájuk is gondoltak!

Annak érdekében, hogy a csodálatosan megvilágított és felújított parlament része lehessen a a tűzijátéknak, tavaly megváltoztatták az esemény helyszínét. A “terv bevált” képek milliói árasztották el a közösségi médiát és vitték hírét a budapesti tűzijátéknak. Ennek köszönhetően idén (2018-ban) újra a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna-szakaszon kerül majd rá sor. A kérdés már csak az: honnan érdemes majd nézni és mivel lehet majd megközelíteni a legjobb helyeket?

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Honnan látható legjobban a budapesti tűzijáték?

A legeslegszebb látvány a két a híd közötti rakpartokon, főként a budai oldalon és a Margit hídról lesz látható. Tavaly a Budai várból is sokan nézték - ha a magas ősfák nem takarják a kilátást, akkor innen is remek a kilátást -, sőt a Kossuth térről is.

Mikor kezdődik az esemény?

Mint minden évben, idén is pontosan 21:00-kor.

Tömegközlekedéssel a tűzijátékra

Az este folyamán sűrűbben indulnak majd a metrók és a belváros felé tartó villamos- és buszjáratok, valamint gyakrabban közlekednek a H5-ös és a H7-es HÉV szerelvényei.

Biztonsági okokból azonban lezárhatják az M1-es metró Vörösmarty- és Deák Ferenc téri megállóit, az M2-es metró Deák Ferenc és Batthyány téri állomásait, illetve az M3-as metró Ferenciek tere és Deák Ferenc téri megállóit, valamint a H5-ös HÉV Batthyány tér állomását. (A Kossuth Lajos tér metróállomáson építési munkák miatt jelenleg sem áll meg az M2-es metró.)

A tűzijáték idejére, illetve az azt megelőző és követő néhány órára, mind a budai, mind pedig a pesti belváros Dunához közel eső területeit lezárják a közúti forgalom elől.

Idén először, a fogyatékkal élők, illetve mozgáskorlátozottak számára lezárják az Olimpiai park előtti rakpart szakaszt, sőt, ha kevésnek bizonyul a hely, akkor az Olimpiai parkot is megnyitják majd számukra.