A tökéletes strand 7 tulajdonsága szerintem

strand,mitől jó egy strand,ideális strand Forrás: pxhere.com
Jetski-bérlés, innovatív módon újragondolt hekk, tucatféle élménymedence – nem, egyikre sincs feltétlenül szükségem, hogy jól érezzem magam egy strandon. Viszont néhány alapvető tulajdonságra nagyon is...

Az utóbbi években jó néhány strandon megfordultam, hol egyedül, hol társasággal, hol felnőttel, hol gyerekkel, hol kutyával, hol anélkül. Az idei nyarat kiváltképpen kimaxoltam (és még hátravan egy hónap!); megmártóztam mindenféle természetes vízben vagy kiépített medencében, ami csak az utamba került. Jó ideje alakítom a fejemben, hogy mit szeretek egy strandban, mitől tudok kikapcsolni akár úgy, hogy önfeledten ringatózom a gumimatracomon, akár úgy, hogy kőkeményen rovom a hosszokat, aztán elmerülök egy jó könyvben.

A galériában összegyűjtöttem, milyen szempontok tesznek boldoggá egy strandban – mindegyikhez más-más fürdőhelyet hoztam fel példának, hiszen a tökéletes strandot eddig még nem találtam meg, talán soha nem is fogom. Ugyanakkor jártam nemrég olyan strandon is, amelyre az alábbi hét fontos tulajdonságból csak egy volt jellemző – oda nem is fogok visszatérni egyhamar, mégse bánom azt a délutánt, hiszen részben az ott szerzett tapasztalataim ihlették ezt a cikket. Szóval íme, ilyen kvalitásokkal kell szerintem rendelkeznie az ideális strandnak – ti se fogjátok vissza magatokat, írjátok meg, ha egy számotokra fontos szempontot kihagytam volna: