Muffin, amitől húsvéti hangulatba kerülsz: megérkezett a bárány meg a nyuszi!

húsvét 2020,húsvéti süti,húsvéti sütemény,húsvéti muffin,húsvéti bárány dekoráció,h
Forrás: Puzzle pix / stockfood

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A muffin alapot változtasd bátran, a húsvéti dekoráció most a lényeg.

Húsvéti muffin

Elkészítési idő: 2 óra Sütési idő: kb. 25 perc Nehézségi fok: hát igen, a formázás miatt ez nem egy könnyű süti. De megéri!

Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 17,5 deka vaj
  • 12,5 deka cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
  • 22,5 deka liszt
  • ½ teáskanál sütőpor

A díszítéshez

  • 3 tojásfehérje
  • 18 deka cukor
  • 22,5 deka puha vaj
  • kb. 20 deka fehér fondant (veheted készen, vagy akár el is készítheted)
  • porcukor; fekete, rózsaszín, kék ételszínezék

húsvét 2020,húsvét cupcake,húsvét muffin,bárányos kreatív,nyuszis süti
forrás: Puzzle pix / stockfood

Fondant helyett használhatsz marcipánt is.

Olvasd el ezt is!

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A cupcake vagy muffin sütőformák alját béleld ki papírkapszlikkal.

2. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral verd habosra. Keverd hozzá a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját. Add a keverékhez a lisztet és a sütőport. Keverd el és töltsd a tésztát a sütőforma mélyedéseibe.

3. Süsd a sütőben kábé 25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki a sütőből, vedd le a sütőlapról és hagyd kihűlni.

4. A krémhez gőzfürdő felett verd fel 3–5 perc alatt a tojást a cukorral. Addig dolgozz, amíg a cukor fel nem olvad. Vedd le a tűzről, és a kézi mixer habverőjével verd fel a legnagyobb fokozaton.

5. Amint a keverék kihűlt és a hab kis halmokat formáz, kanalanként, lassú fokozaton keverd hozzá a vajat. Kábé 4 percig verd tovább a habverővel.

6. Egy tiszta nejlonzacskó egyik sarkából vágj le egy picit, töltsd bele a kész krémet, majd tedd a zacskót a hűtőbe.

7. A fondant-t porcukorral megszórt felületen gyúrd át. Készíts 12 ovális golyót fejnek. Formálj rájuk két-két fület és rajzold be az orrot. A fekete ételfestékkel ragaszd a füleket a fejhez. A maradék fondant-ból formálj kis virágokat, és fesd rózsaszínre.

8. Nyomj a cupcake-ekre egy kis krémet, simítsd el és helyezd rá a fejet. Nyomj két pöttynyi krémet a szemek helyére, és kék ételfestékkel fesd meg a pupillákat.

9. A maradék krémet kis csomókban nyomd a sütikre, ez lesz a bárány gyapja. Tálalásig hűtsd le.

Inspirációk a húsvéti lakásdekoráláshoz

Nézd meg a galériánkat>7 kép
Inspirációk a húsvéti lakásdekoráláshoz
Olvasd el ezt is!

Éva magazin

Tovább olvasok
Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Kép
Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Kép
Nyilván téged sem érdekel: az édeshármas kultúrtörténete

A hármas szex az egyik leggyakoribb erotikus fantázia: tízből kilenc felnőtt el-eljátszik a gondolattal. A megvalósításig sokkal kevesebben jutnak el. Mi olyan izgató és nehezen kivitelezhető a hármasban?

Kép
Palya Bea: „Netni vagy nem netni – ez itt a kérdés"

Megzabolázlak, betörlek, mint egy vadlovat – fenyegeti az internetet Palya Bea énekesnő, majd elmeséli, hogy miért nem olyan egyszerű ez.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem