Hogyan lehet online bonyolítani a húsvéti locsolkodást?

koronavírus,húsvét,húsvéti tojások
Forrás: Getty

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Locsolkodás skype-on? Hogy tönkreteszi a húsvét szellemét? A húsvét szellemét az teszi tönkre, ha nem gondolunk magára az ünnepre. Darwin szerint az alkalmazkodók azok, akik túlélnek, mi sem tehetünk mást: alkalmazkodunk az új kihívásokhoz, aminek rengeteg előnye is van. Szóval, ne keseredjünk el, hozzuk ki a legtöbbet a webes locsolkodásból!

1. Végre egy húsvét, amikor megihatsz egy-egy pohár alkoholt. Persze, a kulcsszavak ezúttal is a felelősen és a mértékkel. Mert amikor sorra járták az apák és fiúk a rokonokat, akkor mindig elhangzott a kérdés: Valami édeset? Vagy (halkan, bizalmaskodva): pálinka is van. A gyereknek pedig ugyanez sütemény-verzióban: édeset vagy sósat? És akkor apu kimutatott az sátortetős ház előtt álló 1200-as Ladára, amire jött a válasz: csak három cent, mire kiértek a kocsihoz, már el is száll belőled...

2. Végre nem kell kívülről fújnod a locsolóverseket, elég, ha az osztott monitorra kimásolsz néhány divatos, a mai kornak megfelelő verset. Alkoss koronavírusos rigmust, garantált sikere lesz.

húsvét,koronavírus,tojás
forrás: Getty

Vajon ki kapja meg ezeket a tojásokat az idei húsvétkor?

3. Nem kell zavartan egyik lábadról a másikra állni, amikor a nagyi pénzt próbál tenni abba a nylon zacskóba, amibe a piros tojást is belerakta. És ha eszébe jutna, hogy átutalja, akkor nyugodtan mondjuk meg neki: ünnepnapokon nincsenek tranzakciók a netbankokban.

4. Nem kell a fiadra kis öltönyt adni és menő, színes csokornyakkendővel fojtogatni, hiszen otthon kicsit lazábban öltözünk fel. Sőt, lehetünk nyugodtan boxer alsóban is, ahogy a híradó bemondói is – állítólag. (Cserébe a lányoknak sem kell tavasz nagytakarítást csinálniuk.)

5. Nincs kölni-para sem, hogy most akkor az autentikus (retro) gyöngyvirág kölnivel locsolkodunk (beszerezhető a 100 Ft-os boltból). Vagy: feleségünk, parfümjeit vesszük kölcsön, és afféle termékbemutatót tartunk, hogy akkor melyikkel is kedveskedjünk. (Cserébe: a lányoknak sem kell egy hétig mosni a hajukat.)

5+1. Nem kapunk kötözöttsonka-mérgezést, és a tojásokat sem kell hazavinnünk a tescós szatyorban azon agyalva, hogy akkor megpucoljuk és megegyük, vagy tegyük a madáretetőbe, hátha rájárnak majd a cinkék. (A lányoknak is buli, mert elég egy tojást megfesteni, hiszen ugyanazt a tojást felmutathatják a webkamerába másoknak is.)

Tovább olvasok
Kép
5 szín az otthonodban, ami rossz hatással lehet az egészségedre

Otthonunk színeinek megválasztásakor a többségnek általában nem jut eszébe, hogy milyen hatásal tud lenni a szervezetünkre egy-egy szín.

Kép
Híres nők kedvenc szépségápolási szerei 7000 forint alatt

Gyakran irigykedünk a hírességeket elnézve, miközben azt mantrázzuk: oké, de nekik könnyű, van pénzük saját edzőre, plasztikai sebészre, fodrászra, sminkesre, na meg luxusmárkák szépségápolási termékeire. De vajon tényleg minden csak pénz kérdése?

Kép
A hét leggyakoribb hiba, amit egy szobanövény-tulajdonos elkövethet

Fonnyadt a növényed? Szívfacsaró látvány, főleg mostanában, amikor több időt töltünk otthon, mint valaha. Mondanom sem kell: nem érdemes feladni, van megoldás.

Kép
A férjem megmondja a tutit, pedig én csak egy ölelésre vágyom

Tegnap kiborultam egy apróság miatt. A férjem nem értette a reakciómat, és ezen még jobban kiborultam.

Kép
Nem menstruál és eredetileg legénybúcsúkra szánták – mennyi mindent nem tudtunk rólad, Barbie

Évtizedeken keresztül rengeteg vita és pereskedés tárgya volt, mégis közel 60 éve a játékpiac egyik legkelendőbb terméke. Barbie sokkal több annál, mint holmi csinos öntőformából kikerült műanyag. Elmondjuk, miért!

Kép
A férjem és én összejárunk az exférjemmel és a feleségével

Vasárnapi ebéd. „Ideadnád, kérlek, a salátát?” Idill. Tőlem balra a férjem, jobbra a volt férjem. Velem szemben a volt férjem új felesége.

Kép
A férfi, akibe Erzsébet királynő belezúgott Fülöp előtt

Nem Fülöp volt az egyetlen a királynő életében!

Kép
Őrizd meg a magad és a családtagjaid ép elméjét online családi meditációval – októberben indul, és ingyenes

Herczegh Tímea pszichológussal az elmúlt években számos témában készítettem már anyagokat. Tudom, hogy fáradhatatlanul pörög az agya, és biztos voltam benne, hogy az embert próbáló karanténos időszak is valami újra inspirálja majd. És íme: Forgács Eszter pszichológussal közösen kidolgozták a tízhetes online családi meditáció anyagát, amely tavasszal debütált, a siker (és a várhatóan közelgő újabb karantén) pedig ismétlésért kiált.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem