Hogyan lehet online bonyolítani a húsvéti locsolkodást?

koronavírus,húsvét,húsvéti tojások
Forrás: Getty

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

L

Locsolkodás skype-on? Hogy tönkreteszi a húsvét szellemét? A húsvét szellemét az teszi tönkre, ha nem gondolunk magára az ünnepre. Darwin szerint az alkalmazkodók azok, akik túlélnek, mi sem tehetünk mást: alkalmazkodunk az új kihívásokhoz, aminek rengeteg előnye is van. Szóval, ne keseredjünk el, hozzuk ki a legtöbbet a webes locsolkodásból!

1. Végre egy húsvét, amikor megihatsz egy-egy pohár alkoholt. Persze, a kulcsszavak ezúttal is a felelősen és a mértékkel. Mert amikor sorra járták az apák és fiúk a rokonokat, akkor mindig elhangzott a kérdés: Valami édeset? Vagy (halkan, bizalmaskodva): pálinka is van. A gyereknek pedig ugyanez sütemény-verzióban: édeset vagy sósat? És akkor apu kimutatott az sátortetős ház előtt álló 1200-as Ladára, amire jött a válasz: csak három cent, mire kiértek a kocsihoz, már el is száll belőled...

2. Végre nem kell kívülről fújnod a locsolóverseket, elég, ha az osztott monitorra kimásolsz néhány divatos, a mai kornak megfelelő verset. Alkoss koronavírusos rigmust, garantált sikere lesz.

húsvét,koronavírus,tojás
forrás: Getty

Vajon ki kapja meg ezeket a tojásokat az idei húsvétkor?

3. Nem kell zavartan egyik lábadról a másikra állni, amikor a nagyi pénzt próbál tenni abba a nylon zacskóba, amibe a piros tojást is belerakta. És ha eszébe jutna, hogy átutalja, akkor nyugodtan mondjuk meg neki: ünnepnapokon nincsenek tranzakciók a netbankokban.

4. Nem kell a fiadra kis öltönyt adni és menő, színes csokornyakkendővel fojtogatni, hiszen otthon kicsit lazábban öltözünk fel. Sőt, lehetünk nyugodtan boxer alsóban is, ahogy a híradó bemondói is – állítólag. (Cserébe a lányoknak sem kell tavasz nagytakarítást csinálniuk.)

5. Nincs kölni-para sem, hogy most akkor az autentikus (retro) gyöngyvirág kölnivel locsolkodunk (beszerezhető a 100 Ft-os boltból). Vagy: feleségünk, parfümjeit vesszük kölcsön, és afféle termékbemutatót tartunk, hogy akkor melyikkel is kedveskedjünk. (Cserébe: a lányoknak sem kell egy hétig mosni a hajukat.)

5+1. Nem kapunk kötözöttsonka-mérgezést, és a tojásokat sem kell hazavinnünk a tescós szatyorban azon agyalva, hogy akkor megpucoljuk és megegyük, vagy tegyük a madáretetőbe, hátha rájárnak majd a cinkék. (A lányoknak is buli, mert elég egy tojást megfesteni, hiszen ugyanazt a tojást felmutathatják a webkamerába másoknak is.)

Tovább olvasok
Kép
SJP ismét bebizonyította, hogy a karantén nem mentség a magas sarkú hanyagolására

Sarah Jessica Parker életteli, vibráló színekkel és csábos magas sarkúkkal dobja fel ezt a nyomasztóan sötét évet.

Kép
A szemem láttára pofozta fel a gyerekét – mit kéne tennem ilyenkor?

Menjek oda, avatkozzak be? Fogjam le a kezét és oktassam ki? Vagy inkább maradjak szép csendben, és álljak odébb? Ne tétlenkedj, cselekedj, ha megvédheted – bátorít az UNICEF, melynek szakemberei egy kisokost állítottak össze, hogy a gyermekbántalmazás kapcsán felmerülő, mindennapos kérdésekben segítsenek eligazodni. Azt is leírják, konkrétan mi mindent tehetsz, ha a környezetedben ilyesmit tapasztalsz.

Kép
5 ajándéktipp, amitől jövőre még ennél is szebbek lehetünk!

Virágot a virágnak, szépségápolási terméket a szép nőnek. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet minden nő számára egy olyan dolog, amitől aztán a következő évben még szebbek lehetünk.

Kép
Pozitív lettem, aztán negatív, és végül megint pozitív – 100 százalék táppénz, na az nincs

Hogyan lettem pozitív, aztán negatív, aztán megint pozitív? Kacskaringós Covid-történet következik.

Kép
Egyhétvégés sorozatok, amik elviselhetőbbé teszik a karantént (is)

2020-ban a sorozatok rabjai lettünk. Összegyűjtöttünk néhányat közülük, melyeket semmiféleképpen nem érdemes kihagyni ebben az évben!

Kép
Álmomban már megint terhes voltam. Ez mégis mit jelent?

Veled is előfordult már, hogy azt álmodtad, babát vársz? Aggodalomra semmi ok, általában mindig pozitív dolgot jelez.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem