Húsos palacsinta recept, de nem hortobágyi!

húsos palacsinta,recept Forrás: Getty Images
Aranybarnára sült csirke, gomba, friss zöldfűszer, krémes besamel és roppanós sült sajt alkotja ezt a sütőben egybesütött palacsintát. Ideális fogás ebédre, vacsorára vagy akár egy elegáns villásreggelire.

Ami még szuper ebben a palacsintában, hogy akár egy nappal korábban is összeállíthatod, így csak be kell dobnod 10-15 percre a sütőbe, amikor megéheznél. Ráadásul vegetáriánus változatban is nagyon finom, ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a csirke mellet bébispenótra cseréled.

Gombás-húsos palacsinta

húsos palacsinta,recept,palacsinta
Forrás: entertainingwithbeth.com
Gombás-húsos palacsinta

Hozzávalók

6 db palacsinta

Töltelékhez

  • 2 db bőrös, csontos csirkemell
  • 1 ek. vaj
  • 4 db póréhagyma fehér része (felkarikázva)
  • 300 g gomba (felszeletelve)
  • só, bors
  • 1 tk. worcestershire szósz
  • 1 ek. petrezselyem (felaprítva)

A besamel szószhoz

  • 30 g vaj
  • 15 g liszt
  • 550 ml tej
  • 1 fokhagyma (zúzott)
  • só és bors ízlés szerint

Körítés

  • pirospaprika por
  • friss petrezselyem (felaprítva)
  • Gruyère vagy valamilyen általad választott olvadós sajt (reszelve)

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Tedd a csirkét egy tepsibe, süsd aranybarnára 35-40 perc alatt, majd szedd apró daraboka. Ehhez a legjobb, ha két villát használsz.

  2. Állítsd össze a palacsintatésztát, majd süsd ki őket. Itt találsz hozzá útmutatót, hogyan csináld.

  3. Serpenyőben olvassz vajat, add hozzá a póréhagymát és párold meg. Ezután add hozzá gombát, a worcestershire szószt, sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd bele a petrezselymet. Tedd át a keveréket egy tálba, és hagyd hűlni.

  4. A besamel szószhoz olvaszd el a vajat egy lábasban. Add hozzá a lisztet, és keverd homogénre. Állandó kevergetés mellett apránként add hozzá a tejet, majd várd meg míg besűrűsödik. Ilyenkor öntsd hozzá a fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal.

  5. Állítsd össze a palacsintákat: fogj egy tésztalapot, adagolj rá két kanállal a gombás keverékből, egy keveset a csirkéből, majd két kanállal a besamelmártásból. Ezután tekerd fel a palacsintákat, és hintsd meg őket reszelt sajttal, majd pedig pirospaprikával.

  6. 175 fokon, 10-12 percen keresztül süsd a palacsintákat, tálalásnál pedig szórd meg friss petrezselyemmel.

Itt, videón is végigkövetheted hogyan készül!

Variációk bundáskenyérre: öt frappáns megoldás