Húsos palacsinta recept, de nem hortobágyi!
Forrás: Getty Images
Aranybarnára sült csirke, gomba, friss zöldfűszer, krémes besamel és roppanós sült sajt alkotja ezt a sütőben egybesütött palacsintát. Ideális fogás ebédre, vacsorára vagy akár egy elegáns villásreggelire.
Ami még szuper ebben a palacsintában, hogy akár egy nappal korábban is összeállíthatod, így csak be kell dobnod 10-15 percre a sütőbe, amikor megéheznél. Ráadásul vegetáriánus változatban is nagyon finom, ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a csirke mellet bébispenótra cseréled.
Gombás-húsos palacsinta
Forrás: entertainingwithbeth.com
Hozzávalók
6 db palacsinta
Töltelékhez
- 2 db bőrös, csontos csirkemell
- 1 ek. vaj
- 4 db póréhagyma fehér része (felkarikázva)
- 300 g gomba (felszeletelve)
- só, bors
- 1 tk. worcestershire szósz
- 1 ek. petrezselyem (felaprítva)
A besamel szószhoz
- 30 g vaj
- 15 g liszt
- 550 ml tej
- 1 fokhagyma (zúzott)
- só és bors ízlés szerint
Körítés
- pirospaprika por
- friss petrezselyem (felaprítva)
- Gruyère vagy valamilyen általad választott olvadós sajt (reszelve)
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Tedd a csirkét egy tepsibe, süsd aranybarnára 35-40 perc alatt, majd szedd apró daraboka. Ehhez a legjobb, ha két villát használsz.
- Állítsd össze a palacsintatésztát, majd süsd ki őket. Itt találsz hozzá útmutatót, hogyan csináld.
- Serpenyőben olvassz vajat, add hozzá a póréhagymát és párold meg. Ezután add hozzá gombát, a worcestershire szószt, sózd, borsozd ízlés szerint, majd szórd bele a petrezselymet. Tedd át a keveréket egy tálba, és hagyd hűlni.
- A besamel szószhoz olvaszd el a vajat egy lábasban. Add hozzá a lisztet, és keverd homogénre. Állandó kevergetés mellett apránként add hozzá a tejet, majd várd meg míg besűrűsödik. Ilyenkor öntsd hozzá a fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal.
- Állítsd össze a palacsintákat: fogj egy tésztalapot, adagolj rá két kanállal a gombás keverékből, egy keveset a csirkéből, majd két kanállal a besamelmártásból. Ezután tekerd fel a palacsintákat, és hintsd meg őket reszelt sajttal, majd pedig pirospaprikával.
- 175 fokon, 10-12 percen keresztül süsd a palacsintákat, tálalásnál pedig szórd meg friss petrezselyemmel.
Itt, videón is végigkövetheted hogyan készül!
Forrás: entertainingwithbeth.com