Skorpió – mélységek megélése

Borítókép: Skorpió – mélységek megélése Forrás: Getty Images
Nem vagy Skorpió jegyű? Akkor is olvass tovább, hiszen a Skorpió minőség mindenkiben benne van! Minden bennünk van, az összes jegy megmutatkozik mindenkiben, csak különféle mértékben, más-más életterületen és kombinációban. Használd ezt az írást arra, hogy megfigyeld, te hol találkozol a Skorpió jellemzőkkel, fejleszd az önismeretedet.

Ha az égi aktualitásokat nézzük, akkor idén októberben egy különleges Skorpió időminőség kezdődött. A Nap és a Vénusz kézen fogva léptek át a Mérlegből a Skorpió jegybe október 23-án. Hatalmas teremtő erő ez az égi állás: szárnyalhat a kreativitás, a tettek és a szavak előrevisznek az életedben, ha szeretetből cselekszel. A Skorpióban mindez még erősebb értelmet nyer, mivel ő a legmélyebb szeretet képviselője, ahol már nincs ego, hanem csak feloldódás.

Szaturnusz mester, az idő ura is ezen a napon indult el látszólagos pályáján előre. Aki erre fogékony érezhetett egy látványos mély levegővételhez hasonlatos érzést, elindulást.

Ehhez az együttálláshoz csatlakozott a Hold 25-én, hogy elindítson egy új ciklust és hogy megmutassa: a saját bölcsességed a legfontosabb, ebből tudsz erőt meríteni és megoldást találni az életed minden problémájára.

Senki nem kap nagyobb batyut az életben, mint amit elbírna.

Ez egy nagyon is Skorpiós mondat, mert bizony a Skorpió minőség egyik legfontosabb jellemzője a hatalmas lelkierő. Képes elmenni a legvégsőkig, lelki erejével senki nem veszi fel a harcot. Lehetetlen. Mivel én is érintett vagyok bizonyos vonatkozásban, ezért pontosan tudom, hogy milyen érzés a dolgok legmélyére lemenni. Kutatni a miérteket mindaddig, amíg „belehal” a lélek, érezni a teljes megsemmisülést. Addig menni lefelé és befelé, amíg egy olyan pontig elér az ember, amikor már tehetetlen. Mert az van, ami van és azt csak elfogadni, befogadni lehet. És akkor feladja az ego, jön egy érzés, hogy nincs lejjebb, hogy ez az érzés a lélek fagypontja. Innen pedig csak fölfelé vezet az út és pont ez a csoda benne, hogy Főnixmadárként újjászületve, a lelkierőt megsokszorozva tér vissza az „életbe”.

Az önismeret ezért fontos és csodálatos út, mert aki ezeket tapasztalja és tudatosítani tudja, akkor már nem lesz mindig olyan „nagyhalál” érzés. Ha tudom, hogy ez következik, akkor az egot eldobom az első percben, hagyom magam, beleengedem az érzésbe, nem tiltakozom, nem veszem személyes sértésnek, hogy már megint miért jön ez vagy az. Jött. Ez van. Padlót fogok, levonom a tanulságokat, mondhatni bölcsülök és beépítem. Hamarabb és könnyedebben túl vagyok rajta, mintha kapálóznék ellene.

És még tudod mit? Leírom. Naplózok. Az írott szónak nagy jelentősége van. Egyrészt visszakereshető, hogy mit csináltam adott helyzetben, mit jól, mit kevésbé, min változtassak legközelebb, mi az, ami pedig működik. Másrészt meg amit leírok az kívül helyeződik rajtam és tényleg csak a levont tanulságok maradnak bennem. Ez az az út, amit, ha követ az ember egyre könnyebb lesz megérteni, egyre könnyebb lesz úgy élni, hogy megtanulom, hogy magamért én vagyok felelős, mások meg magukért. Arra, hogy kívülről mi jön csak úgy van ráhatásom, hogyha fejlődök, akkor előbb-utóbb változnak azok a dolgok, amik megtalálnak. A Mérleg és a tükör írásomnál már szó volt erről.

A külvilág visszatükrözi azokat a részeimet, amivel dolgom van, ismétlődik mindaddig, amíg felelősséget vállalok magamért és elkezdek változni.

És ez mind a Skorpió, senkit ne tévesszen meg a visszautalás. Minden mindennel összefüggésben van és a folyamatot, a lelki fejlődést kell észrevenni, ahogy a jegyek egymás után következnek.

Ha testi szinten nézzük, akkor a Skorpió minőséghez tartoznak a nemi szervek, a kiválasztás, a végbél, vagyis minden, ami a halál analógiájához köthető. Az elengedéshez kapcsolható mindez, hiszen az emberi testből távozik a felesleges, a megemészthetetlen, illetve, ha a szerelem beteljesülését nézzük, az is egyfajta halál, hiszen egyesülés közben a két fél – még ha csak pár pillanatra is - teljesen feladja önmagát.

Szintén hozzá tartozik bizonyos értelemben az orr. Mindent kiszagol, nem lehet előle semmit eltitkolni. Mégis hogyan lehet átverni? Úgy, hogy hatalmas szíve van és szeretetet adni és kapni a legnagyobb vágya. Ha a szeretetvágyért cserébe elnyomja a zsigeri megérzéseit, akkor bizony meg lehet vezetni. Pedig az első pillanatban tudja, hogy kivel hányadán áll.

A természetben ez az az állapot, amikor igazán elkezdenek hullani a levelek, előbújnak a fák ágai, vagyis itt is az eddig eltakart titkos rész láthatóvá válik. Csodaszépek a színek, de már inkább a földön, lehullva láthatóak. Egyszerre a szépség és az elmúlás van jelen.

A Skorpió, mint gyermek szeretettel, odafigyeléssel nevelendő, ez persze alap felállás egy gyermek nevelésében. Figyeljünk azonban arra, hogy mit mondunk előtte. Mit és hogyan. Titkolózni nem érdemes, mert mindent meghall, meglát, egyszerűen szembe jön vele a titok. Ezért a hogyanon a hangsúly. Mindent el lehet magyarázni egy gyereknek a saját megértési szintjén. Mivel a Skorpió nagyon jó megfigyelő és minden érzékével figyel, ezért tényleg bármit meg lehet vele értetni. Mivel végletes, ezért az arany középút nála kiemelkedően fontos. Hagyni kell önállóan megoldani dolgokat, de megtanítani neki, hogy ha segítségre van szüksége, akkor szóljon. Túlszeretni sem érdemes, mert akkor meg pont az ellenkezőjét válthatjuk ki nála: esetleg eltol magától.

Mint szülő: sokszor kíméletlen, ha van egy cél, akkor tűzön vízen keresztülviszi. Szülőként érdemes azon elgondolkodni, hogy felül kell emelkedni ezen a maximalizmuson és rugalmasabban kezelni a dolgokat. Egyrészt azért, mert a gyerekem nem én vagyok, ő egy különálló, tőlem független ember szabad akarattal és saját életfeladatokkal. Ki más értené ezt meg, mint egy Skorpió? Elfogadó és bölcs segítőként sokkal nagyobb hasznára vagyunk gyermekeinknek.

Mint annyiszor írtam már a saját belső erőink uralása az igazi uralom, nem másokon kell megmutatni az erőnket.

Főnökként: ha nem jól működteti magát, nincs egyensúlyban, akkor kérlelhetetlen, egy igazi rabszolgahajcsár tud lenni. Ő is dolgozik kíméletlenül, de el is várja másoktól is. Itt is, aki tisztában van az erejével és jól használja a képességeit kiváló vezető lehet, sokat elérhet az embereivel.

Alkalmazottként pedig: húzza az igát, kritizálja a főnököt (mert lehet, hogy amúgy jobban is tud valamit), lehet rá számítani. Ha valami nem tetszik neki, akkor csak egy pontig tűri el. Amennyiben kibékíthetetlen az ellentét közte és a főnök között, akkor lépni fog. Szóvá teszi vagy szóvá teszi és el is megy.

Nagyon sok izgalom van még a Skorpió minőséggel kapcsolatban, a következő hetekben ezekről is lesz szó és jönnek a kérdések is az önismerethez.

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj; ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: [email protected]

Weboldal: www.melingo.hu