JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Skorpió – érzelmi biztonság megélése

Borítókép: Skorpió – érzelmi biztonság megélése Forrás: Getty Images
Nem vagy Skorpió jegyű? Akkor is olvass tovább, hiszen a Skorpió minőség mindenkiben benne van! Minden bennünk van, az összes jegy megmutatkozik mindenkiben, csak különféle mértékben, más-más életterületen és kombinációban. Használd ezt az írást arra, hogy megfigyeld, te hol találkozol a Skorpió jellemzőkkel, fejleszd az önismeretedet.

Hogyan érhetem el az érzelmi biztonságot?

Akkor és csak akkor, ha nem teszem függővé külső tényezőktől. Nem a párom tesz boldoggá, nem a gyermekem felelőssége ez, nem mástól várom, hanem elérem én magam. Magamból nyerek erőt és stabilitást, mert tudom, hogy az van, ami van és elfogadom, megélem.

Múltban ragadva élni, vélt vagy valós sérelmeken rágódni, szép emlékeken ábrándozni elveszi az időt, amiből kevés van és minden másodperccel kevesebb. Persze a múltat ismerni kell, fel kell dolgozni, tanulni belőle és a szép emlékeket is elő kell hívni néha. Amikor arra van szükség, hogy töltekezzünk. Csak a jövőben lenni álmodozni, tervezni is veszélyes, mert esetleg megragadunk gondolati síkon és elfelejtünk cselekedni.

Na de hogyan jön ez a Skorpió minőséghez?

A Skorpió okos, mint minden jegy. Megvan az a képessége, hogy sosem felejt és bizony azok a sérelmek ott vannak belül, sokszor évtizedekig. De az igazán okos Skorpió minőség ezeket el tudja engedni, mert tudja, hogy az ego egy bizonyos szinten már nem számít.

Ez a nagy titka: az ego feloldásának képessége.

Ő tudja, érzi már, hogy minden EGY. Hogy senki sem különb, hogy mind a fényből jövünk és természetét tekintve a testünk is fényből, rezgésből, hullámból áll. A kvantumfizikai kutatások által ez már bizonyosságot nyert. Ha én is fény vagyok és te is, akkor nincs jó és rossz és tulajdonképpen nincs te és én. Csak a fény van! Egy nagy közös fény, amiből mi most épp ide jöttünk a Föld nevű bolygóra kalandozni.

Ha ez a bizonyosság megvan, akkor az érzelmi biztonság megszületése is gyerekjáték. Mert felvállalni az érzelmeket totálisan, ego nélkül az egyik legnagyobb önmeghaladás. Ez a vagyok aki vagyok és vállalom állapota. A Skorpió a legmélyebb önismeret helye. Ha itt nem ismered meg magad, akkor hol?

Ismét kiemelném, hogy itt most nem a Skorpiókról van szó. Van egyáltalán ilyen kategória? Itt mindenkiről szó van, mert minden egyes ember hordozza az önismeret vágyát, az ego teljes meghaladásának igényét, a titkok kutatását, a miértek felfedezését, az átalakulás vágyát, ami a Skorpió minőség.

Mégis sokszor elhangzik, hogy a Skorpió átlát mindenen. Persze hogy átlát! Akinek hangsúlyos a képletében vagy fejleszti magát ilyen irányban, bizony képes belelátni a másikba. Hiszen tudja, hogy nincs én és te. Kialakul egy olyan finom érzékelés, hogy saját magában figyeli meg az érzést, amit a másik ember kelt benne és ezért „ismeri” a másikat. Tudja, hogy mellébeszél, egyből ráérez, hogy bízhat-e benne, a veséjébe lát.

Ez nem tudatos általában, viszont aki gyakorolja az önreflexiót és fejlődik, képes tudatosítani ezt a folyamatot.

Az alkímiát is ide kapcsoljuk, a Mars mellett a Plútó is a Skorpiót színezi. Ólomból aranyat készíteni szintén transzformáció – ha belegondolunk szimbolikusan: az ólom halála, átalakulás arannyá. Az örök élet elixírjének elkészítése maga a titkok kutatása, a bölcsek köve.

A zodiákus körön a második vizes jegy a Rák után. A Rák kérdése a „honnan jöttem” a Skorpióé, hogy „mi van mögötte”?

Ha úgy tekintünk erre a körre, mint körforgásra és a dolgok természetes ritmusaként nézzük, akkor a Kos jegy a kezdet. Egy szerelem kezdete például: lendületes, szenvedélyes, maga a tűz. Eljutva a Skorpióhoz a szerelem vagy kapcsolat elmúlásának van itt az ideje. Hatással volt rám a másik, akaratlanul is formálódtam általa és ezekre visszatekintve, levonva a tanulságot bölcsülök. De az is lehet, hogy maga a kapcsolat vége van rám transzformatív hatással, mert például villámcsapás szerű. Élek egy lila ködben és hirtelen vége. Biztosan változtat rajtam ez a megtapasztalás.

Felfedezel a saját életedben átalakulást, fejlődést inspiráló történeteket?

Kellett e már „meghalnod” valamilyen témában? Ahol az ego megszűnt létezni?

Tapasztalataidat gyűjtöd? Emlékezel? Bölcsülsz?

Most mondja valaki, hogy a „megbélyegzett” Skorpiók - akikre azt mondják egyesek, hogy bosszúálló, sötét, gonosz - nem egy fantasztikus, mélységeket kutató, izgalmas jegy! A másik 11 jeggyel együtt tökéletes. Minden jegynek meg van az árnyoldala. Hiszen a túlzásba vitt jóság és szeretet is épp úgy tud káros lenni egy anya-gyermek kapcsolatban például, minthogy az is, ha valaki annyira őszinte, hogy mindig az arcodba tolja az igazságot, minden együttérzés nélkül.

Soha ne legyünk végletesek, ítélkezők senkivel szemben sem, mert önmagunkat ítéljük el.

Gondolj arra, amit fent írtam: mind egyek vagyunk. Ennek a titkát kutassuk és támogassuk egymást!

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj; ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: [email protected]
Weboldal: www.melingo.hu