JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Rend és tisztaság kívül és belül – A Szűz jegy lételeme

Borítókép: Rend és tisztaság kívül és belül – A Szűz jegy lételeme Forrás: Getty Images
Nem vagy Szűz jegyű? Akkor is olvass tovább, hiszen a Szűz minőség mindenkiben benne van! Minden bennünk van, az összes jegy megmutatkozik mindenkiben, csak különféle mértékben, más-más életterületen és kombinációban.

Az előző részben a munkával és a szolgálattal kapcsolatos analógiákat vettük sorra, amelyben már megmutatkozott a rend és a rendszerezés.

A rend és a tisztaság igénye nem csak a külsőségekre értendő, hanem a belső világunkra is. Megmutatja ennek a jegynek egy magasabb szintű értelmezését, a felső erőkkel, a fénnyel való igazi kapcsolatát.

Amikor észrevesszük, hogy mekkora a kupi a lakásban, akkor valójában a belső, lelki rendrakás igénye is felmerül. Amíg „eltűröm” kívül a rendetlenséget, addig vagy teljesen mással foglalkozom és ezért nincs időm, erőm, energiám foglalkozni vele. Vagy belül annyira kusza minden, hogy kénytelen vagyok a fizikai világban rendet rakni, hogy végre kizökkenjek, mással foglalkozzak, tisztán lássak.

Nálam biztosan mindkettő megvan. Takarítás közben olyan flowba tudok kerülni, annyira ki tudom üríteni az agyam, hogy szinte újjászületve, megtisztulva tudok továbblépni.

Amikor pedig észreveszem a kupit és elkezdek puffogni, pakolok nagy dirrel-durral, valójában bent nincs minden rendben. Hiszen máskor is éppen úgy van minden. Belülről indul a vágy, hogy most már legyen rend.

Ez egy oda-vissza ható dolog, és valójában a lakásom rendje állandó (valakinek rend, valakinek kupi). Én látom egyszer rendezni valónak, máskor meg simán rendesnek. Ez tőlem, az én belső pillanatnyi állapotomtól függ.

„Quod est inferius, est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius ad perpetranda miracula rei unius”

„Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd”

Hermész Triszmegisztosz Smaradgtábláján található ez a fenti mondat, aminek az egészen egyszerű magyarázata az, hogy minden EGY. Úgy vagyunk megteremtve, ahogyan az a szellemi dimenziókban elrendeltetett, ott pedig mindenki birtokol minden tudást, vagyis egyek vagyunk. Ebben a világban pedig azt jelenti, hogy ami mi magunk belül vagyunk, azt teremtjük meg kifelé. Vagyis külső változást csak belülről tudunk elérni.

Ezt mutatja a Szűzzel szemben lévő jegy a Halak is. A rend megteremtése, a tisztaság az emelkedéshez vezet, így jutunk közelebb a fényhez. A Halak jegy ugyanis már az égi dimenziókba törekszik, már a feloldódást keresi.

Ha az év körét tekintjük, akkor a Szűz minőségbe érve tovább mélyülnek az ismereteink. Az Oroszlánnál összegeztük először a Tűz-Föld-Levegő-Víz elemek tudását. Míg az Oroszlán megéli, az erejével uralja ezeket a Szűz a megértésre, a hétköznapi életbe illesztésre törekszik.

Ezért tapasztalhatjuk a Szűz jellegű embereknél az analizálásra való hajlamot, a részletekbe menő, precíz vizsgálódást. Legyen szó az anyagról, beosztva a fizetést, ételt, megtervezve a kiadásokat, listákban felsorolva a teendőket.

Mindez átfordul az elvek felé is, amikor a gondolatokat, eszméket analizálja és kritizálja.

És itt, aki jól működteti a Szűz minőséget a tudásból bölcsességet képes formálni.

Ez a fajta bölcsesség önismeret szempontjából elengedhetetlen.

A kritikai szűrő – mértékkel – az analizálás, gondolkodás az alapja annak, hogy a külvilágból érkező dolgokat magunkévá tegyük.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a tapasztalt dolgot az egyén átengedi a saját szűrőjén: elvein, eddigi tapasztalatain, mindenen, ami abban a pillanatban Ő MAGA és véleményt formál, elgondolkodik, magába integrálja, ami számára elfogadható.

Példaként egy munkahelyi történetet mondanék. Adott egy beosztott, aki csinálja a dolgát nap, mint nap, majd jön egy új főnök (direkt nem vezetőnek hívom). Teljesen más a stílus, a hozzáállás, mint eddig. Az adott kolléga ezekre a változásokra, a felé támasztott elvárásokra, magára a főnök személyére reagál. Először úgy fogja fel, hogy oké, ez van, lássuk mi lesz, próbál alkalmazkodni. Ekkor teljesen átengedi a szűrőjén az újat. Viszont már rövid időn belül a saját szűrője nem akar beengedni bizonyos viselkedést, hangnemet, vagyis kritizál. Hangosan vagy magában puffog? A lényeg, hogy ha semmi nem változik, akkor egy tarthatatlan állapot fog fennállni. Ha nem tudom megfelelő mértékben elfogadni ennek a személynek a viselkedését, akkor egy idő után már nem adok több esélyt. Ebben az állapotban vagy panaszt teszek vagy elmegyek.

Lesz olyan kolléga is, aki azonnal elutasít mindent, azonnal a legszűkebb szűrőt használja, majd folyamatosan alkalmazkodik egy-egy kisebb dologgal.

A Szűz analógiáknál a túlzásoktól mentes minőség megélése lenne a cél.

Szolgálni – amíg szívből teszem – nem alárendelve, hanem támogatóan

Rendezni – hogy a belső rend is helyreálljon

Tisztítani – de nem a másoknak való megfelelés, bizonyítási vágy miatt

Analizálni – csak ne váljon kényszerré a még nagyobb precizitás

Kritizálni – ne változzon kicsinyessé, szőrszál hasogatóvá a természeted

Hogy vannak nálad a fentiek?

Mely életterületen rendeled magadat valaki alá?

Úgy érzed túl sokat adsz?

Milyen mértékű a rend iránti vágyad? El tudod engedni, ha nincs minden az élére állítva?

Milyen a belső rended? Szánsz időt magadra?

Hogy állsz a kritikával?

Kritizálsz vagy téged kritizálnak?

Ugye azt tudod, hogy aki kritizál az magáról beszél?

Ez pozitív értelemben is igaz! A mindenki magából indul ki mondás nagyon is igaz!

Nálam például a Szűz jelleg abból adódik, hogy a születési uralkodóm van a Szűz jegyében. (Születési uralkodó: aszcendens jelének uralkodó bolygója)

Imádom a listákat, az excel táblákat, a költségvetés kimutatásokat. Annak ellenére, hogy nem gazdasági végzettségem van, a kontrolling az egyik szerelem területem. A takarítás, a rendezett környezet feltölt.

Te listagyártó típus vagy?

Mit szeretsz a listákban?

Mennyire mész bele a részletekbe?

Elveszel a részletekben vagy látod azért a nagy egészet is?

Mit csinálsz, ha belül nagy a kupi? Takarítasz, rendezgetsz vagy valami mással tisztulsz? Mi az a tevékenység?

Mi az, amiben ebben az időszakban hatékonyan tudunk lenni?

Belső dolgaink: gondolataink, érzéseink, feladataink rendszerezése. Környezeted rendszerezése, nagytakarítás, lomtalanítás. Ami nem kell, add tovább, mondj rá nemet! Halogatsz valamit? Most tedd meg, hidd el jobb túl lenni az olyan dolgokon is, amit nem szeretnénk megtenni, de muszáj.
Előtte azonban tedd fel a kérdést: valóban muszáj? Magam miatt kell vagy csak másnak akarok már megint megfelelni? Gondold végig, mi az amid van, tervezd meg a megtakarításaidat. Ha van valamilyen javítani való, akkor azt most csináld meg. Tanulj valamit, az mindig jó befektetés! A nyári lazaság után vezesd be a rendszert az életedbe.

A következő részben érdekességeket hozok a Szűz jegyről: hogyan jelenik meg különféle népeknél, mitológiákban, milyen alakot ölt a csillagos égen.

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: [email protected]

Weboldal: www.melingo.hu