Életmódváltásba kezdenél? A csillagok szerint többek között ennek is most jön el az ideje

Borítókép: Életmódváltásba kezdenél? A csillagok szerint többek között ennek is most jön el az ideje Forrás: Pexels/Vladyslav Dushenkovsky
Már itt is a június és nem kevésbé mozgalmas, mint amilyen a május volt. Kezdve azzal, hogy a Merkúr hazatért az Ikrek jegyébe, ahol a Nap is halad, ezért érezhető a hétköznapok szintjén egy felgyorsulás, információ- és kommunikációáradat, könnyedség a mélyebb beszélgetések után.

Ikrek Merkúr esetén érdemes tanulni, a hétköznapok szintjén megérteni dolgokat, kapcsolódni másokkal akár csak a felszínen is, hogy egy kis színt hozzanak az életünkbe vagy éppen mi vigyünk színt másokéba. Egyfajta pezsgés lehet most mindenfelé, amit lehet könnyedén venni, de ha valamire most kiemelten szeretnél figyelni, akkor viszont ne engedj a sok zajnak és fókuszálj. Ez sem lehetetlen, csak most talán kicsit nehezebb ebben a két hétben június 17-ig.

Mindemellett a mély dolgoknak is helye van, annak, hogy beleállva az erőnkbe saját magunkat nevezzük ki az életünk urának és ne mástól várjunk megoldást, ne legyünk függésben senkitől. Az égen ugyanis a Nap az Orion (vagy a magyar mondavilágban Nimród) csillagképben halad. Ezt a hatalmas és fényesen ragyogó csillagképet biztosan nagyon sokan ismeritek, a 3 egyvonalban lévő csillag, ami az öve jellegzetes a nálunk látható égbolton. Nimród a belső szakrális uralkodónkat jelképezi, azt a belső vezetőnket, aki ismeri önmagát, tisztában van saját hatalmával a sorsa felett, tudja, hogy ő az ok, az okozat, és felvállalja annak felelősségét is, hogy megoldani is csak belül lehet, hogy csak önmunkával tudunk változtatni bármin. Ez egyfajta önlegyőzés, de nem harc árán, hanem belefektetett energiával, önismerettel, önreflexióval, egy olyan „küzdelemmel”, amelynek végén az emelkedés, az isteni énünk vár ránk.

Forrás: Pexels/brakou abdelghani

Nem véletlen, hogy a Nap is ilyenkor jár igazán magasan az égen, Nimród felett emelkedik, emelkedik, majd június 20-án a nyári napforduló idején éri el a legmagasabb pontját égi útjának. Megkoronázza, fénnyel áldja meg belső uralkodónkat. Akármennyire is a nyár a pihenés, feltöltődés ideje, ilyenkor komoly belső munka, érési folyamat megy végbe bennünk akár tudatosítjuk ezt, akár nem.

Az önlegyőzés és a gondolatok megtisztulásának időszaka

Fontos állomásai ennek az időszaknak a június eleje, amikor az önlegyőzés, a gondolatok megtisztulása, fejlődési irányba állás jelentős. Június 5-11 között a megtartó erő a főszereplő ekkor jöhetnek olyan megtapasztalások, helyzetek, amikor számíthatunk belső uralkodónkra, hogy az önazonos választásaink visznek előre. Június 7-én az elindulás az önismeret útján kap szerepet a Nap által, aki pedig már rajta van az úton, egy mélyülést tapasztalhat. Június 11. után következik az öv rész, ami az egyensúlyról szól. Lehet ez egy belső egyensúly érzése, megértése az ok-okozat témának, felismerés, hogy csak én változtathatok és az is, hogy kívül az jelenik meg, amit belül teremtek. Az már egyéni, hogy kinek hol helyezkedik el a képletében, színezi mindenképp a dolgokat. Következik a felvállalás, amiről fentebb írtam, hogy vállalnunk kell azt, hogy önazonosan, belső kormányosunk szerint élünk és annak felelősségét is, hogy mindenki a saját sorsát alakítja. Ez az időszak már június 17-19.

Új holdhónap

Június 6-án Ikrek jegyű újholddal kezdődik az új holdhónap. A Nap és a Hold ölelkezésébe kapcsolódik még a Vénusz is. Mindez a Nimród csillagkép lábánál, mellyel az önismereti belső útra lép. Különleges, hiszen a Vénusz az egyensúlyt, harmóniát is képviseli, illetve a belső gondolataink, érzéseink, teremtéseink anyagba formálását is. Életmódváltás vagy bármilyen olyan változtatás esedékes most, amit a fizikai síkon is meg szeretnénk valósítani, ami a szívünkben már rég ott van.

Forrás: Pexels/Rakicevic Nenad

Az újhold a képlet 9. házában van, ahol fontossá válik a magas szintű tudás, az összefüggések ismerete, a hit és az igazság témája. A Nap bevilágítja ezt a területet, felismerések, ráébredéseket hozva, ugyanakkor felerősíti a döntéseink fontosságát, hogy mi felé indulunk, illetve azt is, hogy ezek a felismerések, döntések, hitrendszerek képesek most tisztulni és jövőbe mutatóan fejlődhetünk. Amint magunkat választjuk egyből érződik, hogy belső stabilitásunk növekszik. Az önreflexió, önismeret fejlődéséből mindig következik, hogy önbizalmunk, önbecsülésünk is nő. És ez lesz a témája majd a teliholdnak 2 hét múlva, ott maximális erőre kapcsolnak az energiák, hogy meglássuk mire jutottunk önmagunkkal az önértékelés terén.

Az újhold kedvez annak, hogy rendezzük a dolgainkat, hogy beleálljunk az erőnkbe, ne a másoktól való függés határozza meg az életünket. Se érzelmileg, se mentálisan, sem pedig fizikai szinten nem érdemes függőségeket fenntartani, itt az ideje már az önállósodásnak. Lesz még alkalmunk a határok meghúzására, tisztulásra, hiszen a hónap végén Szaturnusz mester irányt vált. Az erőt ehhez a Mars adja a Kos jegy végén, a Halak csillagkép felfelé úszó Halacska fonalán haladva, kiemelkedhetünk a régi lehúzó dolgok fogságából. A Mars június 8-án éri el a Halak csillagkép legfényesebb csillagát, amely az összegzés pontja. Majdnem 2 éves útját összegzi elég erőteljesen, érdemes számot vetni magunkkal vagy kapcsolatainkban, de én ilyenkor javaslom az üzleti dolgok átértékelését is, hogy hol tartunk most és mi az, ami felé haladni szeretnénk, merre törjünk ki, mibe vágjunk bele, milyen új dolgokat lehet behozni az életünkbe, hogy emelkedjünk.

Június első fele még a Jupiter – Plútó kapcsolódásáról is szól, amelyben még a Merkúr is szerepet játszik, bár egyre távolodik. Mély átalakulások, gyökeres változásokra inspirál bennünket azáltal, hogy a szívünk igazságát kimondjuk. Érdemes most ezt a támogató energiát kihasználni akár kapcsolatok tisztázására, akár saját magunkkal való munkára, ha valamiben változást szeretnénk elérni.

Ez az asztrológia/asztrozófia csodája, hogy folyamatokban tudjuk látni a dolgokat, hogy analógiák, kulcsszavak mentén vagyunk képesek az életünk bármely területére értelmezni a jeleket. Szeretném átadni ezt a fajta gondolkodást kiscsoportban, ahol végig néznénk a jegyek, bolygók és házak analógiáját gyakorlatiasan mindenkinek a saját képletén keresztül.

Kinek lenne kedve csatlakozni? Bátran vegye fel velem a kapcsolatot bárki, aki így szeretne közelebb kerülni önMAGához. Kapcsolunk hozzá számokat, Angyalokat és mindent, amire nekem van rálátásom, tudásom.

Júniusi horoszkópodat pedig galériánkban találod!