6 tudományos ok, amiért az augusztusban született babák különlegesek

Borítókép: 6 tudományos ok, amiért az augusztusban született babák különlegesek Forrás: Pixabay/tookapic
Az augusztusi szülésnek/születésnek megvannak a maga kihívásai. Meleg. Meleg. És még melegebb. De mindemellett előnyei is vannak. Az idei is forró nyár volt, de higgyétek el, senkinek nincs olyan melege, mint egy harmadik trimeszterben járó kismamának. Az augusztusi babák cserébe viszont ugyanolyan ragyogóak egész évben, mint a nyári napsütés.

Születésükkor nagyobbak

A nyári babák hajlamosak nagyobb súllyal világra jönni, mint a három másik évszakban születő társaik. A nagy súlyuk pedig rövid és hosszú távon is előnyökkel járhat a számukra, szóval ez jó hír az augusztusban szülő anyukáknak!

Felnőttként magasabbak

Ugyanaz a tanulmány, ami a nyári babák nagy méretéről készült, kifejti azt is, hogy az augusztusi babák a legmagasabbak. Ezt részben az alapból is jelentős születési méretnek köszönhetik, másrészt viszont a terhesség alatt emelkedett D-vitamin szint is hozzájárulhat a magasabb mérethez.

Kisebb az esélyük a bipoláris depresszióra

Az augusztusi babák (és szeptemberi uncsitesóik) kisebb arányban küzdenek később bipoláris depresszióval eszerint a 2012-es tanulmány szerint. Ismét a születés előtti magasabb D-vitamin szint lehet a felelős ezért, de a kutatók a mai napig nem tudják biztosan az okát annak, hogy a nyárvégi/ősz eleji gyerekek miért szenvednek kisebb arányban ettől a betegségtől. Egyszerűen nem hajlamosak rá.

Szerencsésnek érzik magukat

Egy 2005-ös tanulmány szerint a március és augusztus között született emberek nagyobb valószínűséggel tartják magukat „szerencsésnek” mint a szeptember és február között született embertársaik. Az őszi-téli időszak szülötteinek mindössze 44,9%-a érezte magát szerencsésnek, a tavaszi-nyári időszakban születettek ezzel szemben 47,9%-ban mondhatják ezt el magukról.

Kattints IDE a folytatásért és ha érdekel, még mi jellemző augusztus szülötteire!