Céltudatosság, tervezéstt és a várt újévi lendüle - Mit hoz a Bak jegyében járó Nap?

Borítókép: Céltudatosság, tervezéstt és a várt újévi lendüle - Mit hoz a Bak jegyében járó Nap? Forrás: Getty Images (stock_colors)
Javában a Bak jegyében járunk, elindult a naptári új esztendő is. Észrevehetően egyre később sötétedik, új lendületet veszünk az év végi hajtás és remélhetőleg pihenés után. Nem vagy Bak jegyű? Akkor is olvass tovább, hiszen a Bak minőség mindenkiben benne van! Minden bennünk van, az összes jegy megmutatkozik mindenkiben, csak különféle mértékben, más-más életterületen és kombinációban. Használd ezt az írást arra, hogy megfigyeld, te hol találkozol a Bak jellemzőkkel, fejleszd az önismeretedet.

A Bakok jelmondata lehetne, hogy „én tudom”.


Testi szinten a térd, általában az ízületek és a csontrendszer tartozik hozzá. Hatalom és alázat, tartás és merevség a szélsőségek nála.

A tudás rendkívül fontos, alapvetően megoldandó feladatokban gondolkodik. A cél, hogy eljusson valahová, egyáltalán célt érjen. Kicsiben és nagyban is egyaránt. Az életcélunk is ezért kapcsolódik ehhez a jelhez. Célt érni csak alázattal lehet, ha zsigerileg megvan bennünk a munka iránti alázat és nem elvárás, hogy mindent megkapjunk, akkor jól tudjuk működtetni a kitartásunkat is. Van, akinek ezt tanulni kell és bizony térdre kényszerül az élete során. Fontos, hogy nem alázatosságról beszélek, hanem arról, hogy a tudatosan elfogadunk bizonyos dolgokat, képesek vagyunk úgy indulni egy probléma megoldásánál, hogy ez van, ebből induljunk ki. Tudásunkat használjuk ilyenkor, hogy előrejussunk, felelősséget vállalunk, nem másokat okolva szaladunk körbe-körbe.

Kecske – kecskebak – kőszáli kecske. Ilyen megjelenítési formái vannak első sorban. A kőszáli kecske meredek sziklákon ugrál, minden lépését precízen ki kell számolnia: alatta mélység és az éles szikradarabok veszélyeztetik az életét. Mivel az élettere igen sivár, ezért kénytelen a legjobbnak lenni, hiszen el kell érnie a gyér táplálékot, akár 1-1 szál növényért is céltudatosan kell haladnia.

A Rák jeggyel van szemben és vele egészül ki. A Rák a honnan jöttem, a Bak a hová tartok elve. Együttesen az életfeladatom elvégzése azzal a tudással, hogy ki vagyok, mi a múltam és hová tudok eljutni az életem során.

Télen, mivel csúszik, fagy, kevés a táplálék – analógiákban gondolkodva természetesen – ki kell számolni minden lépést. Nincs energia fölösleges köröket futni, határozottnak kell lenni. Árnyoldala, ha túlzásba viszi a kiszámolást és másokat használ és felhasznál a céljai eléréséhez, mondjuk csak addig szolgálatkész ő is, amíg érdeke fűződik hozzá. Nem az egészséges én határokról van szó, hanem az önzésről. Viszont ha tus valamit és előrehaladásával mások hasznára is lehet, az igen előnyös mindenkinek. Kiváló orvos válhat belőle például, ehhez nagy kitartás is kell és küldetéstudat. A világ feltérképezése és beosztása motiválja, műszaki területen is kiváló lehet a Bak jellegű ember, precíz, kiszámítható, terhelhető. Számolás, logika, racionalitás, stratégia.


A hatalom is kulcs a Bak jegy értelmezésénél. A kérdés, hogy alacsony szinten leuralni akar másokat vagy már megismerte az alázatot és mint vezető, igazi uralkodó akar utat mutatni mások számára? Ebben az esetben megbízható, következetes, felelős és óvatos, képes kiválóan vezetni, látja a nagyobb összefüggéseket. A Nyilas kiáradó jegye után, aki az (isteni) törvényeket megalkotja a Bak betartatja ezeket, itt érezhető a Jupiter – Szaturnusz egymással kiegészülése.

A Bak képes bölcs öregként is vezetni az embereket. Attól függetlenül, hogy két lábbal a földön van és fontos neki az anyagi világ, tudásával és a megfelelő alázattal képes spirituális magaslatokba is elérni. Gondoljunk csak a tarot Remete lapjára.

Mit mutatnak az egyes szerepek?


Bak, mint gyermek
Szorgalmas, érvényesülni akar, elvégzi a feladatokat, ha elhanyagolják, akkor nem teljesít. Érdemes motiválni kisebb feladatokkal is, mert mindenképp élre tör, akár a rosszalkodásban is. Persze túlzásba vinni nem szabad, teljesítménykényszerbe belevinni is könnyű.

Szülő
Ambíciózus, ezért a gyerektől is sok mindent elvár, gyakran tud távolságtartó lenni, de csak azért, mert esetleg nem tudja a szeretetét kifejezni. Ez persze változó egyénileg is, de mindenképp jellemző a Bak jellegű emberre.

Alkalmazott
Fontos számára az előrejutás, amiért keményen meg is dolgozik.

Főnök
Jó esetben vezető, kevésbé szerencsés esetben főnökösködő. Határozott, van stratégiája, elvei, magas szinten másokat is húz magával, de nem hajcsárként, hanem figyelembe véve azt, hogy nem mindenki egyforma.

Olvasva a fenti jellemzőket jöjjenek az önismereti kérdések:

Melyik életterületeden érzed, hogy céltudatos vagy?
Hol kényszerültél térdre az életed során (akár többször is)?
Mit mond ez neked?
Mit tanultál belőle?
Min változtattál utána?
Mennyire haladsz az utadon, hogy érzed?
Milyen céljaid vannak:
rövid távon? (2023)
középtávon? (2-5 év)
hosszútávon? (5-10 év)
Ezeket megtervezed? Hogyan?

Nagyon sokat segít a naplózás és a célok leírása. Ezek nincsenek kőbe vésve és időről időre átgondolva sokkal hatékonyabban lehet eljutni a megvalósításhoz. Lépésről lépésre, ahogy a Bak is.

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj; ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: melinda@melingo.hu
Weboldal: www.melingo.hu

Nézd meg a galériánkat is!