Nem Szűz a csillagjegyed? A Szűz minőség akkor is benned van!

Borítókép: Nem Szűz a csillagjegyed? A Szűz minőség  akkor is benned van!
Nem vagy Szűz jegyű? Akkor is olvass tovább, hiszen a Szűz minőség mindenkiben benne van! Minden bennünk van, az összes jegy megmutatkozik mindenkiben, csak különféle mértékben, más-más életterületen és kombinációban.

A Szűz hava utolsó írásomban úgy gondoltam az érdekességeket, hagyományokat gyűjtöm egybe, hogy további analógiákat, jellemzőket tudjak megmutatni. Nem titkolt szándékom, hogy felébresszem benned a kreatív gondolkodást, hogy lásd az összefüggéseket, hogy ráérezz arra, hogy milyen csodálatos is a világ és az univerzum. Az itt található kérdések megválaszolásával arra szeretnélek rávenni, hogy kicsit másképp nézz magadra, a szűkebb környezetedre, végül majd a tágabb valóságodra.

A görög mitológiában Démétér a földművelés és a termékenység istennője volt a Szűz csillagkép olümposzi védnöke. Ő maga a Földanya, Zeusz testvére. Megtanította az embereket a földművelés művészetét, megérlelte a gyümölcsöket, felkészítette a kalászokat az aratásra. Rómában Ceres néven tisztelték őt.

Volt egy leánya Perszephoné, akit Hádész, az Alvilág istene elrabolt és feleségül vett. Démétér felkerekedett és körbefutotta a világot, hogy megtalálja a lányát, ezért gyakran futó női alakként is ábrázolják kalászokkal vagy liliommal a kezében. Amíg kereste Perszephonét, addig nem törődött a gabonával és a gyümölcsökkel, így nem termett semmi, az emberek éheztek. Zeusz elküldte Hermészt az Alvilágba, hogy hozza haza, mivel azonban Perszephoné evett az Alvilág gyümölcséből, ezért az év egyharmadát mindig ott kell töltenie.

Amikor Perszephoné feljön az alvilágból, Démétér örül, ilyenkor virágba borul a természet és dús kalászok lengenek a földeken, a gyümölcsfák pedig érett gyümölcsöket hoznak. Amikor Perszephoné kénytelen visszatérni az Alvilágba, Démétér elhervasztja a természet növényeit. Így alakult ki a négy évszak. Amikor a leány fent van tavasz van és nyár, amikor elhagyja anyját, őszre fordul, majd tél lesz.

Egyiptomban Ízisz képmása volt, akit gabona-napistenként tiszteltek, ő az aratás szimbóluma. Legfényesebb csillaga a Spica, amely kalászt jelent.

A meteorológusok Nyárutóként tartják számon, a régi Székely-Magyar naptár szerint Új kenyér havának is nevezik, de az Aranyasszony vagy Bőség hava elnevezés is megjelenik erre az időszakra.

A kereszténységben Szűzanya, Mária jelképe lett. Ha a katolikus naptárt nézzük sorra jönnek a Mária ünnepek. Kisasszony vagy Szent Mihály havának is nevezzük ezt az időszakot. Megszűnik a természet növekedése, elkezdenek sárgulni a levelek, a madarak elindulnak hosszú útjukra, az állatvilág készülődik a télre.

Ha már hallottál szarvasbőgést, annak is itt az ideje, ha még nem, akkor ezt a csodát érdemes megtapasztalni.

A szüret ideje is ez, Bertalan napján, augusztus 24-én kezdődik hagyományosan, de egy népi megfigyelés szerint amilyen az idő Bertalan napján, olyan lesz az ősz.

Ha a csillagos égre tekintünk és elrugaszkodunk a zodiákus jegytől, akkor láthatjuk, hogy a Szűz csillagai igen csak halványak, szabad szemmel alig láthatóak. A Szűz és a Mérleg között van egy kis rész, ahol egyáltalán nincs fényes csillag. Ez a sejtelmesség pedig a Szűz csillagzat angyali minőségét jelképezi. Hiszen az Angyalokat sem látjuk a szemeinkkel.

Meditációban vagy aki képes érzékelni az Angyalokat most hihetetlen segítségeket kaphat. Add át magad azoknak a dolgoknak, amiket meg szeretnél valósítani és felső erők támogatni fognak. Az aggodalmakat fel kell küldeni az égbe – direkt nem használom az elcsépelté váló „elengedés” szót – és bízni kell abban, hogy az Univerzum erői tudják, hogy merre kell tartanunk.

Természetesen nem inaktivitásra inspirállak, a kanapén ülve a terveid és vágyaid nem fognak beteljesülni. Ha gondolkodásodat pozitív irányba fordítod, céljaid mögé motiváló érzelmeket sorakoztatsz és az anyagi világban nap, mint nap teszel is értük, csak akkor járhatsz sikerrel.

Sokan azt hiszik, hogy a spiritualitás, az ezotéria, a pozitív gondolkodás majd teszi a dolgát emberi cselekedetek nélkül. Ez egy óriási tévedés! Attól, hogy meditálok, pozitívan gondolkodom, kérem az Angyalok segítségét nem azt jelenti, hogy nem teszek semmit és csak várok, hogy mit intéznek helyettem az Univerzum erői. A segítség akkor érkezik, ha itt a Földön megteszed, amit meg kell tenned. Nagyon ritka az, amikor tettek nélkül materializálódik valami. Az már óriási beavatkozás eredménye.

Ha van emberi felelősségvállalás, na akkor beindulnak az erők.

Van ezzel kapcsolatban tapasztalatod? Hogyan állítasz fel célokat? Csak vágyakozol vagy felépíted, motiválttá teszed magad, hogy elérd? Teszel azért minden nap, hogy a kezedbe vedd az irányítást? A legapróbb lépés is számít hidd el! A legtöbbször csak elkezdeni nehéz valamit, aztán megy magától, ha megfelelő motivációnk van mögötte.

Ha hallottál már a SMART célokról, akkor ez az a módszer, amivel jó célokat tudunk magunknak kitűzni.

S – pontos (mit akarsz elérni)

M – mérhető (honnan hová jutsz el, miből tudod, hogy elérted?)

A – elérhető (nem egyből a Holdat célozzuk)

R – releváns, fontos (itt jönnek a motivációk, enélkül biztosan nem leszel kitartó)

T – határidős (egyéni, hogy valaki kisebb lépéseket vagy nagyobbakat tűz ki célul – Önismeret!)

Próbálj meg ezentúl így gondolkodni a céljaidról. Coachként nekem is az a legfontosabb, hogy csak ilyen célokért kezdjünk el dolgozni az ügyfelekkel, hiszen ez a siker egyik kulcsa.

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: melinda@melingo.hu

Weboldal: www.melingo.hu

Bár lassan lezárul a Szűz időszaka és átlép a Mérlegbe, már csak érdekességképpen is érdemes megnézni, mi jellemző az év ezen napjaira, heteire! Te tapasztaltál ezekből valamit?