A 2023. március 7-i telihold felemelő energiái – az idő ura a Halak jegyben

telihold 2023 március Forrás: Getty Images
Az új holdhónap energiáinak maximumát mindig teliholdkor éri el. A Nap és a Hold szembenállása felerősödött érzelmi állapotot hozhat.

A mostani telihold, ha lehet még különlegesebb, hiszen egy csodás energetikájú héten vagyunk túl. Sok szép és harmóniát hozó együttállás, van akinél a várakozás a „vihar előtti csend” rezgését hozta, van akinél pedig tetterőben mutatkozott meg, de olyan visszajelzést is hallottam, hogy álomkór volt valakin ebben az időszakban.

Ezek egytől egyig teljesen rendben lévő állapotok, hiszen mindenkinek a születési képletéhez viszonyítva más-más a megélése. Egy azonban biztos, hogy olyan nem volt, hogy semleges érzések lettek volna.

Ebbe az energetikába érkezik a telihold és a Szaturnusz jegyváltása. Az idő ura ugyanis átlép a Halak jegyébe és véglegesen csak majd 3 év múlva fog ismét jegyet váltani.

Mi kerül tehát fókuszba?
A tudatosság.

Tudatosság arra, hogy egy nagy egész apró kis részei vagyunk, de ebben az apró kis részben – aki én is vagyok meg te is vagy – megvan minden ugyanúgy, mint a nagy egészben. Nincs jobb vagy rosszabb, nincs alatta felette az emberek között. Ezt majd látni fogjuk hamarosan, ha a Plútó először a Vízöntő jegyébe ér.

A Szaturnusz viszont már erre készít minket: légy tudatos arra, hogy a belső világodból teremtesz mindent. A Halak jegy a mindenség egységességét mutatja nekünk. Itt áll a Neptunusz (2012 óta), vagyis a mély lelki élményeinkre figyelve már azóta fejlődhettünk. A Nap is itt jár még március nagyobb részében, engedjük meg tehát, hogy rálássunk a lelkünkre, világítsuk meg a sötét bugyrokat, ismerjük fel a problémákat, elakadásokat és kezdjük el feldolgozni őket. Itt a Merkúr is, aki segít mindezek felismerésében, megismerésében, támogatja, hogy „kibeszéljük” magunkat, kapcsolódjunk olyanokhoz, akik hasonló dolgokon mennek keresztül vagy valakihez, aki támogatja az utunkat. A Szaturnusz mindebben úgy segít, hogy képesek lehetünk oda tenni a fókuszt, amit meg kell oldani, mederben tartja a kapkodást, a türelmetlenséget és azt üzeni, hogy most van itt az idő minderre. Mindig csak egy további problémán dolgozz, ne akarj mindent egyszerre és azonnal.

A telihold a Szűz jegyében is azt mondja, hogy rendszerezd a dolgaid, készíts számvetést, hogy mivel kell még foglalkozni, mi az, ami már megoldott. Amit már elrendeztél, annak a tapasztalatát hol tudod most hasznosítani?

Tekints vissza, összegezz és a megszerzett tapasztalatokat pedig használd újra. Ezzel lerövidíted az utad és még megerősítést, önbizalmat, önértékelést is nyersz vele, hogy nem más mondta meg, hogy mit csinálj, hanem a te bölcsességed vezetett a megoldáshoz.

Ez azt jelenti, hogy meg tudod váltani magadat. Nincs szükséged külső megmondó emberekre. Persze ehhez nagyon sok önmunka kell, viszont a jó hír, hogy ehhez nincs szükséged semmi másra, csak saját magadra. Csak vegyél egy kis füzetet és kezdd el megfigyelni magadat.

Mit érzek?

Mit csináltam ma jól?

Mit csináltam ma nem annyira jól?

Mivel vagyok elégedett a mai napomban?

Hogy lehetne holnap jobb?

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása nem kerül pénzbe, nem kell elmenni hozzá sehová. Egy dologgal fizetsz – mert mindig fizetünk – az időd. De mennyivel jobb olyan dologra szánni az időd, amivel garantáltan előrébb jutsz az életedben?

A kis füzet nem fog ítélkezni, nem mond véleményt, legyél önmagad. Azt fogod észrevenni, hogy egyre jobban fel fogod vállalni magadat nem csak a füzeted előtt.

Ha úgy döntesz, hogy külső segítségre van szükséged, mert lerövidítenéd az utad, akkor olyat keress, aki kérdez. Aki kinyilatkoztat és megmondja mit tegyél az mindig gyanús. Soha senki nem lesz ugyanabban a cipőben, mint amiben te jársz. A legtöbb segítő szakembernél van egy első beszélgetés, ami csak ismerkedésről szól, a keretek lefektetéséről és utána van csak a hogyan tovább kérdése, a döntés, hogy lesz e belőle közös út.

Idén március 7-én van a tibeti buddhisták ünnepnapja, az év első tízmilliószoros napja, ami nagyon röviden a bőségről szól, hogy pozitív bőséget teremtve ezen a napon töltsük meg gondolatainkat és szívünket hálával, pozitív energiákkal, szeretettel.

A lényeges telihold üzenet még, hogy most már el kell indulni és cselekedni is kell, mert az igaz, hogy még mindig fontos az összegzés, a tapasztalatok rendezése, de cselekvés nélkül nem ér semmit semmilyen tapasztalat. Amíg egy adott elakadást mindig ugyanúgy akarunk megoldani, addig folyamatosan visszatér majd. Amint sikerül másképp cselekedni – mert a tapasztalataid bölcsességgé érnek – hirtelen egy más szinten találod magad és persze jönnek más elakadások, de már azok megoldása lehet könnyebb, felesleges kerülőutak nélküli lesz.

De ezt csak egyféleképpen tudod ellenőrizni:

Ha elindulsz és teszel magadért.
A szerzőről

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj; ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: [email protected]

Weboldal: www.melingo.hu