Horgászdobozok típusai

Borítókép: Horgászdobozok típusai Forrás: halcatraz.hu
A horgászdobozok praktikus tulajdonságaival már évtizedekkel ezelőtt is tisztában voltak a horgászok, generációk óta az alapfelszerelések közé tartoznak. A horgászdoboz, bár kinézetre egyáltalán nem, hasznosság szempontjából nagyon hasonlít a női táskára, ugyanis szinte bármit bele lehet tenni.

A jó horgászdobozok titka

Az egyik legfontosabb tulajdonsága egy jó horgászdoboznak, hogy könnyen lehet benne rendszerezni a dolgokat. A boltok polcain található dobozok árai igencsak sokfélék lehetnek, vannak egészen olcsó és egyszerű, illetve igazán drága és összetett darabok is. A jó horgász doboz egyik ismérve, hogy sok kis rekesszel van ellátva, így a különböző aprócikkeknek is jut saját kis egység. Horgásztól függ, hogy hány rekeszre van szüksége, viszont ritka az a horgász, aki ne tudna feltölteni bármennyit.

Hagyományos csatos doboz

Ezek a horgászdobozok a legnépszerűbbek közé tartoznak. Kinyitásukkor a tetővel együtt a felső rész is kinyílik. Ebben a bizonyos felső részben találhatóak azok a rekeszek, amelyekben a legapróbb dolgokat is tárolni lehet. Az alsó rész pedig kiválóan alkalmas a nagyobb méretű dolgok tárolására, mint például a fogók és az ollók. Ezeket a dobozokat lehet univerzálisnak is tekinteni, ugyanis valamennyi horgász módhoz használhatóak.

Amennyiben bővítené horgászkészletét, akkor mindenképpen érdemes szétnéznie a Halcatraz Horgászcentrum kínálatában.

Bojlis horgászdoboz

Ahogy a nevéből is ki lehet találni, ezeket a horgászdobozokat kimondottan a bojlis horgászathoz fejlesztették ki. Jellemzően műanyagból készülnek, a felsőbb kategóriás termékeket pedig prémium műanyagból állítják elő. Bizonyos gyártók arra is figyelmet fektetnek, hogy olyan dobozokat készítsenek, amelyek kompatibilisek az általuk gyártott aprócikkekkel és egyéb felszerelésekkel. Az ilyen dobozok esetében nem kell attól félnie a horgásznak, hogy a horgok felborulnak, esetleg csúszkálnának. Vannak gyártók, amelyek a saját horgászdobozaikhoz utólag behelyezhető, extra dobozkákat is gyártanak. Az ilyen feltöltőboxoknak köszönhetően a horgász még aprólékosabban tudja rendezni a felszerelését, számtalan elrendezést kialakíthat.

Feeder horgászdobozok

Nem csak a bojlis horgászokra gondoltak a gyártók, hanem a feeder horgászokra is. Egyes gyártók kínálatában megtalálhatók olyan dobozok, amelyek kimondottan a feeder horgászathoz használatos method kosarak, feeder kosarak és horgász ólmok tárolására lettek kialakítva. Ezekhez is lehet utólag boxokat kapni, így a feeder horgászok is szabadon tudják variálni a doboz tartalmát, ha pedig valamire nincs szükség, azt nyugodtan otthon hagyhatják.