„Nekünk az abortusz volt a fogamzásgátlás” – 11 történet Hollywood úgynevezett „aranykorából”

Borítókép: „Nekünk az abortusz volt a fogamzásgátlás” – 11 történet Hollywood úgynevezett „aranykorából” Forrás: Getty Images
Brutális, hátborzongató történeteket gyűjtött össze egy magazin, amelyek mind arról tanúskodtak, hogy Hollywood legszexibb filmcsillagjai rabszolgaként voltak kiszolgáltatva a stúdióknak a 30-as, 40-es években. Sokszor még férjhez sem mehettek, nem hogy gyereket vállalhattak volna, különben sérült volna „szűzies” imázsuk. Joan Crawford, Judy Garland, Ava Garner mind-mind érintettek voltak.

Még mindig levegőért kapkodunk a Vanity Fair összeállítását olvasva, amelyből kiderül, hogy Hollywood aranykorában a színésznők olyan gyakran vették igénybe az (amúgy azidőtájt illegális) abortuszt, mint ahogy ma fodrászhoz jár az ember. Mivel a fogamzásgátló eszközök meglehetősen kezdetlegesek voltak, a terhességmegszakítás számított a legmegbízhatóbb módszernek, ha valaki nem akart gyereket. Márpedig Hollywoodban a legnagyobb színésznők nem is akarhattak családot; az is előfordult, hogy szerződés kötötte őket, hogy hajadonok maradjanak, így megőrizve ártatlan imidzsüket. Eközben a színfalak mögött sokszor személyes varázsukkal hódították meg a befolyásos producereket, akiknél nyilvánvalóan az volt az utolsó szempont, hogy „vigyázzanak”.

A galériára kattintva valódi rémtörténeteket olvashattok Joan Crawford, Bette Davis, Lana Turner és még jó néhány színésznő életéből. Csak erős idegzetűek kattintsanak!