Rozé borból farsangi fánk? Létezik!

Borítókép: Rozé borból farsangi fánk? Létezik! Forrás: carlydiaz.com
Amennyiben szükségünk lenne még indokra, hogy a nap bármely szakaszában rozét fogyaszthassunk, most találtunk egy újabbat. A most következő színes, rózsaszín, bohó kis karikák bármilyen szombat reggelt, szülinapi partit vagy farsangi bulit képesek feldobni. Nem is kell más hozzá, csak egy nagy adag jókedv, rozé-rajongás, fánk alakú sütőforma és pár megfelelő hozzávaló.

Az alaphoz:

  • Szórófejes olaj
  • 185 gramm liszt
  • 8 darab finomra zúzott fagyasztott eper
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál finomra őrölt tengeri só
  • 100 gramm porcukor
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 tojás
  • ¾ teáskanál vanília aroma
  • 125 ml száraz rozé bor – például Dubicz Kékfrankos Rozé
  • 2 evőkanál zsíros tej

A dekorációhoz:

  • 250 gramm porcukor
  • ¾ teáskanál finomra zúzott fagyasztott eper
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 3 evőkanál rozé bor
  • egy kevés száraz, őrölt ehető rózsaszirom (Amennyiben ilyet nem kapunk, egy alaposan megtisztított, organikus rózsafej szirmait is használhatjuk alapanyagul. Egy sütőtálcára helyezve, kevés cukorral meghintve 100 Celsius fokon süssük őket 45-60 percig)