Mit tegyél, ha beindul a poloskainvázió? – így számolj le a büdös bogarakkal !

Borítókép: Mit tegyél, ha beindul a poloskainvázió? – így számolj le a büdös bogarakkal ! Forrás: Pixabay.com/miniformat65
Neked is tele a hócipőd a büdös bogarakkal? Folyton berepülnek a lakásba, összemászkálják a gyümölcseidet és nem hagynak aludni? Mutatunk néhány tippet, hogyan szállhatsz szembe velük. A rossz hír az, hogy végleg nem fognak eltűnni, de talán kevesebb lesz belőlük.

A poloskák sajnos majdnem mindent túlélnek. De komolyan. Ha valaki eddig a hideg időjárástól, esetleg a mínuszok beálltától várta volna a megoldást, azt ki kell ábrándítsuk, ezek a csúnyácska és igen büdös élőlények még a mínusz 20 fokot is röhögve kibírják. Hogyan? Nos, a színüknek köszönhetően remekül tudnak rejtőzködni, így, ha melegebb helyre húzódnak a lakásunk, házunk környékén, nekünk jószerivel az sem tűnik fel.

Nagy kérdés, hogy mindezek tudatában lehet-e egyáltalán védekezni a poloskainvázió ellen? A permetszerek sajnos csak átmeneti megoldást jelentenek, és csak kicsit csökkentik a szaporulatot. Akinek az otthonába költözik a bogár, az a következőket teheti vagy kerülheti el annak érdekében, hogy ritkítson a környezetébe költözött poloskapopuláción.

4 módszer, hogyan tartsd távol a poloskákat az otthonodtól